LIFESTYLE 15 februarie 2019

Zilele Sfântu Gheorghe 2019, trei locații noi și artiști de renume

de Daniela Luca | 4865 vizualizări

Fosta solistă Nightwish, dar și Holograf, printre artiștii de la marea sărbătoare a orașului

Programată să se desfășoare în perioada 24 aprilie – 5 mai, a 28-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe promite să fie una a noutăților. Parc de distracții la Arena Sepsi, un mic Street Food Festival, evenimente culturale care vor dura 9 zile, dar și 1 Mai la Șugaș Băi -  toate fac parte din larga paletă a activităților propuse de organizatori.

Solista finlandeză Tarja Turunen, formația Holograf și trupa Bagossy Brothers Company vor urca anul acesta pe scena principală din Piața Centrală de Zilele Sfântu Gheorghe, în weekendul 3-5 mai. Aceasta nu este lista completă, anunță organizatorii, iar mai multe nume vor fi dezvăluite în perioada următoare.

Vineri, 3 mai, de la 19:30, pe scena principală vor cânta împreună în premieră Bagossy Brothers Company și Heureka Pop Orchestra.

Holograf, una dintre cele mai iubite formații rock din muzica românească, va urca pe scena principală sâmbătă, 4 mai, de la 23:00.

Fosta solită a trupei finlandeze Nightwish, Tarja Turunen, va concerta pentru prima oară în reședința județului Covasna, duminică, 5 mai, de la 20:30.  

Locații noi ale ediției din acest an

Printre elementele supriză ale acestei ediții se numără trei locații noi unde vor avea loc diverse programe din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe.

În premieră în reședința de județ, un mic Street Food Festival, în cadrul căruia vor fi prezenți și producători de băuturi alcoolice artizanale din țară, este cuprins în programul din Piaţa Sfântul Gheorghe, realizat în colaborare cu Szimpla.

„O să încercăm să creăm o atmosferă plăcută. (...) Un loc și un spațiu unde vine lumea cu plăcere să se destindă un pic dacă crede că e prea zgomotos în centru sau vrea un pic altceva decât ce am avut în ofertă până în anii aceștia”, a precizat joi, 14 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, coordonatoarea programelor, Knop Ildikó.

1 Mai la Șugaș Băi

Tot în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, organizatorii propun un program special pentru sărbătoarea de 1 Mai. Băile Șugaș vor găzdui mai multe programe de agrement și divertisment legate de modul de viață și sport. Oferta de la Șugaș Băi va fi completată de un picnic.

Parc de distracții la Arena Sepsi

Mini-parcul de distracții din parcarea fostului Hotel Bodoc se va muta în parcarea de la Arena Sepsi. Aceasta este a treia noutate în ceea ce privește locațiile noi. Parcul de distracții pentru copii va fi mai mare comparativ cu cel de anul trecut și va funcționa pe parcursul weekendului 3-5 mai.

Săptămâna culturală în 12 locații

Zilele Sfântu Gheorghe vor începe cu săptămâna culturală. Aceasta va dura 9 zile, iar evenimentele se vor desfășura în 12 locații.  

Concertul de deschidere va fi susținut de Sebestyén Márta și Szabolcs Szamosi din Ungaria, alături de Corul de copii Campanella al Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe. Evenimentul va avea loc pe 24 aprilie, începând cu 19:00, în Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király”.

„În săptămână care durează 9 zile pe partea culturală o să intre și Paștele Ortodox, dar programul este alcătuit astfel încât să nu deranjeze această sărbătoare, deci au avut în mod expres grijă organizatorii ca în aceste zile să fie mai multă liniște”, a precizat purtătorul de cuvânt al evenimentului, Erdély András, adăugând că alte detalii despre programul din săptămâna culturală vor fi făcute publice în perioada următoare.

Curtea Tinerilor își schimbă locația

Evenimentele din weekendul 3-5 mai se vor desfășura pe 5 scene și în cele două locații exterioare, respectiv Șugaș Băi și parcarea din Arena Sepsi.

Scena Principală, Scena Comunităţii și scena din curtea Muzeului Naţional Secuiesc nu își vor schimba locația.

Curtea Tinerilor, în schimb, va fi mutată în spatele Bisericii Unitariene, unde a mai fost amplasată în urmă cu câțiva ani.

În plus, pe scena amplasată de Szimpla în Piața Sfântul Gheorghe vor avea loc concerte de muzică alternativă.

La fel ca anul trecut, Târgul Meșteșugarilor va avea loc pe strada Grof Mikó Imre și Kós Károly, iar standurile de alimentație publică vor fi amplasate în fața Casei cu Arcade.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.