LIFESTYLE 28 iunie 2015

Urcarea zilnică pe cântar, o strategie bună pentru cei care încearcă să slăbească

de Agerpres | 460 vizualizări

Persoanele care încearcă să piar­dă câteva kilograme și care vor să se mențină mai slabe ar trebui să se urce zilnic pe cântar și să-și urmărească evoluția greutății de-a lungul timpului, conform unui nou studiu, transmite Live Science.

În cadrul studiului, coordonat de David Levitsky, profesor de nutriție și psihologie la Universitatea Cornell, s-a observat că persoanele care doresc să slăbească și care s-au cântărit zilnic, notând rezultatele, au pierdut, în medie, 3% din greutatea corporală în interval de timp de 1 an. Mai mult decât atât, după un an, aceste persoane au reușit să-și mențină greutatea timp de încă un an — ceea ce este foarte important pentru că menținerea după o cură de slăbire poate fi mai dificilă decât slăbirea.

„Sunt mii de moduri prin care se poate slăbi. Nu aceasta este problema ci menținerea după ce am slăbit”, a comentat David Levitsky.

În cadrul studiului cercetătorii le-au comunicat celor 162 de voluntari că pot urma orice metodă de slăbire doresc, timp de un an. Obiectivul fixat pentru toți voluntarii a fost de o scădere cu 10% a greutății în decursul celor 365 de zile.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.