LIFESTYLE 30 iulie 2019

Tur de tobe într-o „Vară ritmată” la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 744 vizualizări

Seria de programe „O vară ritmată la Sfântu Gheorghe!” organizată în cadrul anului tematic „Anul elevilor” va ajunge pe data de 2 august la primul său concert ritmat în adevăratul sens al cuvântului, deoarece de la ora 19:00 va urca pe scena de piatră din Piața Centrală una dintre cele mai bune formații de tobe din lume, formația Talamba distinsă cu premiul Artisjus.

În cursul spectacolului de vineri, intitulat „Tour de Drums”, alcătuit din piesele proprii ale formației de tobe Talamba, soluțiile interactive, elementele de spectacol condimentate cu puțin umor, pline de creativitate și melodiile captivante și ritmice ne vor asigura tuturor niște experiențe de neuitat. Cu atât mai mult cu cât formația ne va îndruma prin prezentarea tradițiilor de tobă ale mai multor continente, începând cu Africa, trecând prin Peninsula Iberică până la regiunea balcanică. În spectacolul lui Grünvald László, Szitha Miklós, V. Nagy Tamás și Zombor Levente putem savura prin sunetul unor instrumente tradiționale rare ritmurile muzicii tribale africane, pasiunea melodiilor spaniole, dar şi muzica Balcanilor atât de bogată în culori.

Nici nu ne putem imagina cât de multe feluri de instrumente de percuție există. Chiar denumirea formației are ca sursă o tobă din ceramică de origine iugoslavă, cunoscută de puțini oameni, care s-a folosit în perechi: piele de animal trasă peste ceramică, lovită cu beţe speciale. Dar există și toba din Africa de vest, agogô, apoi tobele kenkeni, shekere, djembe și konga, toba amadinda din Uganda, toba bongo din Cuba, toba tapan răspândită în regiunea balcanică sau toba maracas de origine indiană. Pe toți cei care nu cunosc aceste instrumente, dar sunt curioși să afle cum sună acestea,  îi invităm la spectacolul formației Talamba, pentru că vineri seara se va cânta fără excepție pe toate instrumentele enumerate (și nu numai).

Participarea la concert este gratuită, iar toată lumea este așteptată cu drag de către organizatori.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

(Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe • Biroul Imagine)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.