LIFESTYLE 21 octombrie 2015

Trucuri ingenioase care țin la distanță bolile de sezon

de Covasna Media | 396 vizualizări

Odată ce se apropie anotimpul rece, oamenii încep să îşi facă griji despre riscul de îmbolnăvire.

Daily Mail oferă câteva sfaturi pe care să le pui în practică dacă vrei să treci sănătos peste sezonul rece.

Când afară este frig este mai mică umiditatea, ceea ce poate cauza uscarea ochilor, iar acest lucru poate duce la belfarie, o inflamaţie dureroasă a ochiului. Julian Stevens, de la Spitalul oftalmologic Moorfields, spune că atunci când mediul este uscat lacrimile se usucă mai repede şi că trebuie să clipim mai des pentru a produce mai multe. Atunci când ochii se usucă, celulele stem care produc lacrimi se închid pentru a evita iritarea. Astfel, specialiştii recomandă clipitul mai des, lacrimile artificiale sau ochelarii de soare.

Mâinile pot transporta bacterii care duc la afecţiuni grave. Atunci când eşti la o petrecere trebuie să foloseşti mâini diferite pentru a saluta oameni şi pentru a mânca, astfel încât să reduci şansele de a transfera bacteriile. Cel mai bine ar fi să saluţi cu mâna dreaptă şi să mănânci cu stânga, a spus Dr. Lisa Ackerley.

Alcoolul ar putea să te facă să simţi că te-ai încălzit imediat după ce îl consumi, dar pe termen lung nu este o varian­tă bună, pentru că scade nivelul de sânge din organele interne, cauzând scăderea temperaturii corpului.

Dacă te afli în autobuz şi cineva strănută lângă tine, întoarce capul şi ţine-l aplecat zece secunde. Un strănut poate transmite până la 100.000 de particule de virusuri şi este nevoie de până în 30 pentru a te îmbolnăvi. Mai mult un virus poate supravieţui pe o clanţă sau o telecomandă de televizor, de exem­plu, până la 48 de ore. Poţi să te protejezi şi purtând o eşarfă peste nas, după cum spune Dr. Auldric Ratajczak.

Dentistul Uchenna Okoye avertizează că dinţii sunt foarte sensibili în lunile de iarnă şi ar fi indicat să schimbi pasta de dinţi o dată pe an pentru a evita problemele. Acest lucru este recomandat pentru că organismul se poate obişnui cu anumite substanţe dintr-o pastă de dinţi şi să nu mai reacţioneze cum trebuie.

(ziare.com)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.