LIFESTYLE 15 mai 2014

Tratamente naturiste pentru păr creţ

de Covasna Media | 3468 vizualizări

Podoabă capilară reprezintă un motiv de mândrie pentru oricare dintre noi. Din acest motiv, o vopsim, o coafăm în diverse moduri şi, fără să ne dăm seama, îi periclităm strălucirea şi bogăţia. Unele dintre noi au părul creţ, fapt care nu mereu ne mulţumeşte, întrucât trebuie să avem grijă ca acesta să aibă un aspect îngrijit, lipsit de fire care se electrizează. Dacă intri şi tu în această categorie, înseamnă că în fiecare lună foloseşti o parte din buget pentru a achiziţiona diverse produse destinate îngrijirii podoabei capilare, însă nu mereu ai parte de rezultatul dorit. Află, în cele ce urmează, ce tratamente naturiste pentru păr creţ poţi prepara chiar la tine acasă, economisind timp şi bani.

Soluţii la îndemână pentru un păr creţ de invidiat

Unul dintre tratamentele natu­riste pentru păr creţ la care poţi apela cu încredere constă în folosirea unei măşti preparate din două linguri de miere şi trei linguri de ulei de măsline. Aceasta trebuie aplicată după utilizarea cuplului clasic şampon-balsam, pe părul încă umed. Ai grijă ca acest tratament naturist pentru părul creţ să îţi acopere firele de la rădăcină până la vârf. Apoi, acoperă-ţi capul cu o bonetă pentru duş şi aşteaptă 15 minute. Când timpul a trecut, poţi îndepărta amestecul prin spălare.

Repetă procedura o dată pe săptămână, pentru a obţine un păr creţ hidratat şi cu o strălucire de invidiat.

Un al doilea tratament natu­rist care trebuie încercat dacă ai părul creţ constă în amestecul a 30 de mili­litri de ulei de măsline cu 10 picături de ulei de mentă. Aplică mixul pe scalp prin masaj, dar şi pe păr, având grijă să te speli pe cap cu şampon şi cu balsam după aproximativ 20 de minute. Îţi garantăm că acest amestec va face minuni pentru părul tău, dacă îl vei folosi periodic.

Nu în ultimul rând, un al treilea tratament naturist care va face mi­nuni pentru părul tău creţ constă în aplicarea unei măşti preparate din 20 de mililitri de ulei de măsline, câteva picături de zeamă de lămâie şi o jumătate de avocado. Cel dintâi ingredient îţi va hidrata părul, lămâia îi va conferi strălucire, iar avo­cado conţine antioxidanţi bene­fici pentru sănătatea firului de păr. Poate că sună ca o reţetă culinară, însă destinaţia pastei obţinute este cu totul alta: aplic-o pe părul uscat şi las-o să acţioneze 20 de minute, sub o bonetă de duş. Apoi, clăteşte-ţi părul şi foloseşte un şampon şi un balsam potrivite tipului tău de păr. Această metodă va da rezultate dacă o vei folosi săptămânal.

Tratamentele naturiste pentru păr creţ te pot ajuta să îţi menţii buclele sănătoase şi strălucitoare.

(divahair.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Tania, 16 februarie 2016
Dacă vrei ca buclele să îți rămână frumoase, ia aminte și la sfaturile mele: https://goo.gl/jBQzvw.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.