LIFESTYLE 21 septembrie 2015

Tratament antistres eficient şi la îndemâna tuturor

de Covasna Media | 570 vizualizări

O metodă eficientă de a te relaxa şi chiar de a scăpa de stresul cotidian este lectura, se arată într-un studiu britanic. Este o metodă mai bună decât ascultatul muzicii, plimbările prin parc sau servitul unei ceşti de ceai, spun cercetătorii de la Universitatea Mindlab din Sussex.

Oamenii de ştiinţă susţin că doar şase minute de lectură sunt suficiente pentru a reduce nivelul stresului cu peste două treimi. Psihologii susţin că aceste efecte benefice apar prin concentrarea centrilor nervoşi din creier asupra lecturii, iar plonjarea cititorului în universul literar contribuie la scăderea tensiunii din muşchi şi de la nivelul miocardului.

Cercetătorii au probat rezistența la stres a unei serii de voluntari, care au fost ulterior testaţi cu ajutorul unor metode de relaxare tradiţionale. Lectura s-a dovedit a fi cea mai eficientă metodă de relaxare, reducând stresul cu până la 68 la sută.

Astfel, în doar şase minute, tensiu­nea din muşchi şi ritmul cardiac al voluntarilor a scăzut simţitor. Comparativ, ascultatul muzicii reduce stresul cu 61%, o ceaşcă de ceai îl diminuează cu 54%, o plimbare pe jos contribuie la scăderea lui cu 42%.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.