LIFESTYLE 2 iunie 2015

Suplimentele de vitamine pot cauza reacții alergice

de Agerpres | 455 vizualizări

Suplimentele de vitamine pot cauza reacții alergice, avertizează medicii. O persoană care dezvoltă o erupție cutanată după administrarea unui supliment de vitamine nu este alergică la vitamina în sine, ci la alte ingrediente, a precizat un dermatolog german menționând că aceasta este valabil în special pentru vitamine liposolubile cum sunt vitaminele A, D și E, informează agenția DPA.

Suplimentele conțin adesea arahide, cocos sau ulei de soia, a explicat Reinhard Mrotzek, membru al asociației germane a dermatologilor. El a explicat că aceste ingrediente ajută organismul să absoarbă și să folosească vitaminele.

Un supliment de vitamina D poate provoca reacții alergice cum ar fi urticaria sau eczema. Suplimentele disponibile fără rețetă au dozaje mici, iar în caz de supradozaj de vitamina D, simptomele includ diareea, durerile de cap și greața.

Nimeni nu ar trebui să ia vitamina D doar ca „masură profilactică”, a atras atenția Mrotzek, adăugând că suplimentele sunt recomandabile numai dacă un medic a detectat o deficiență de vitamina D în organism.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.