LIFESTYLE 9 mai 2016

Şi-a dat în judecată fostul angajator pentru că jobul său era prea... plictisitor

de Agerpres | 512 vizualizări

Un parizian și-a dat în judecată angajatorul pentru că postul său era prea plictisitor. Frederic Desnard cere companiei Interparfums, unde a lucrat în perioada 2010-2014, despăgubiri în valoare de 360.000 de euro pentru suferința cauzată, informează CNN.

În vârstă de 44 de ani, francezul susține că slujba lui plictisitoare, din care a fost concediat în urmă cu 18 luni, l-a făcut să sufere din cauza sindromului numit „bore-out” (plictiseală la locul de muncă), care a dus la grave probleme emo­ționale și de sănătate, relatează CNN.

„El a suferit de o depresie gravă și a avut un accident de circulație legat de o criză de epilepsie... a intrat în comă și a fost în concediu medical”, a declarat Montasser Charni, avocatul lui Desnard.

Desnard a fost plătit cu 3.500 de euro pe lună, pentru a nu face nimic, după cum a susținut el.

Denumirea oficială a postului său a fost „director de serviciu general”, dar el susține că supe­riorii săi l-au numit „băiatul” și i-au cerut să le facă diverse treburi personale, inclusiv să le ia copiii de la orele de sport.

Francezul a mai povestit că, în cele din urmă, erau atât de puține lucruri de făcut pentru el, încât șefii lui pur și simplu i-au spus să meargă acasă și să vină înapoi când îl vor chema. Apelul telefonic nu a mai venit, a afirmat el.

Avocatul lui Desnard a declarat că sindromul „bore-out” este o formă de hărțuire. „Acesta poate fi definit ca o epuizare morală din cauza lipsei totale de sarcini și vine cu un sentiment de rușine de a fi plătit pentru a nu face nimic”, a explicat Charni.

Compania contestă afirmațiile lui Desnard. „Noi respingem toate aceste acuzații”, a declarat Cyril Levy-Pey, directorul de comunicare al Interparfums. El a spus că Desnard nu a fost numit „băiatul” sau în alt fel umilitor și a explicat că acesta „nu a fost atât de motivat” după câțiva ani de la angajare și, în ciuda încercărilor companiei de a-i da mai multe sarcini, a lipsit de la serviciu mai mult de șase luni, motiv pentru care a fost concediat în 2014.

Cazul este acum judecat de un tribunal de muncă din Paris, hotărârea fiind așteptată la sfârșitul lunii iulie.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.