LIFESTYLE 4 iulie 2013

Schimbări în programul Prima Casă. Cum va funcţiona şi ce decizie au luat autorităţile

de Covasna Media | 435 vizualizări

Programul  Prima Casa devine permanent. Mai mult, plafonul pentru anul 2013 va fi suplimentat pentru a acoperi sfârşitul acestui an şi începutul lui 2014. Autorităţile fac tot posibilul ca acest program să fie funcţional atât timp cât există cereri.

Statul vrea ca programul Prima Casă să se oprească de la sine doar atunci când oamenii nu vor mai fi interesaţi să-şi cumpere casă prin aceast program. "Există garanţii suficiente şi grijă din partea autorităţilor pentru ca acest program să funcţioneze fără oprire", a declarat secretarul de stat în cadrul Ministerului Finanţelor, Enache Jiru.

Cererile au crescut în ultima vreme, din cauza zvonurilor că sumele se vor epuiza mai devreme de finalul anului, iar programul ar urma să se oprească. Anul acesta, plafonul s-a consumat mai repede decât anul trecut. Peste 14.000 de credite au fost acordate de la începutul anului. Valoarea medie a fiecărui credit este de aproape 39.000 de euro.

Până în prezent, peste 94.000 de români şi-au cumpărat o locuinţă prin programul Prima Casa. Valoarea totală a creditelor oferite depăşeşte 3,5 miliarde de euro.

Jumătate dintre românii care şi-au luat o locuinţă prin acest program au preferat apartamentele cu două camere. Cele mai multe locuinţe cumpărate prin Prima Casă sunt în Bucureşti. Următoarele în top sunt judeţele Ilfov, Iaşi şi Timiş.

(antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.