LIFESTYLE 4 mai 2015

Şapte motive bizare din cauza cărora poţi fi arestat sau amendat în Europa

de Covasna Media | 327 vizualizări

Legislaţia anumitor ţări europene îi poate lua prin surprindere pe turişti, care pot fi chiar şi arestaţi, nu doar amendaţi, în cazul în care nu respectă unele reguli de-a dreptul ciudate.

Turiştii riscă să aibă probleme cu poliţia dacă nu ţin cont de anumite interdicţii existente în Europa, scrie adevarul.ro citând Huffington Post:

1. Să rămâi fără bezină în timp ce şofezi pe autostrăzile din Germania echivalează cu încălcarea unei legi care interzice exact această neglijenţă impardonabilă, pedepsită de organele de poliţie.

2. În Suedia, gospodinele trebuie să ţină cont de faptul că duminica este cu desăvârşire interzis să întindă hainele la uscat pe balcon sau astfel încât să fie observate din stradă. Legea este menită să facă plimbările de sfârşit de săptămână cât mai plăcute.

3. O lege dată la 1910, în Franţa, interzice săruturile pe peronul gării. Chiar dacă în ziua de azi ar fi ciudat ca un poliţist să aresteze doi îndrăgostiţi care îşi iau rămas bun, la acel moment s-a considerat că este o modalitate perfectă pentru a preveni întârzierile trenurilor.

4. Urinatul într-unul dintre frumoasele canale de pe cuprinsul Olandei îţi poate aduce o amendă usturătoare, în varianta optimistă. Pe de altă parte, legea cu pricina nu se aplică în cazul gravidelor care nu mai reuşesc să ajungă la o toaletă publică. Motivul? Mult prea multe persoane aflate în stare de ebrietate sfârşeau înecate, încercând să-şi păstreze echilibrul în timp ce-şi goleau vezica.

5. Urinatul în apa oceanului, de data aceasta, este interzis în Portugalia. Bineînţeles, asta înseamnă şi că un poliţist trebuie să-l prindă pe făptaş în timp ce încalcă legea.

6. Bărbaţii îmbrăcaţi în fustă riscă să fie arestaţi dacă îşi fac apariţia astfel pe străzile din Italia. Aviz scoţienilor pentru care purtatul kilt-ului este o tradiţie: pesemne italienii nu suportă picioarele păroase.

7. Doamnele şi domnişoarele care vizitează monumentele antice sau situri arheologice din Grecia ar trebui să ţină cont că este interzis să se plimbe prin astfel de locuri încălţate cu pantofi sau sandale cu tocuri cui. Protejarea vestigiilor este reglementată prin lege.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.