LIFESTYLE 15 noiembrie 2015

Românii preferă ceaiul – cel mai apreciat remediu naturist

de Covasna Media | 325 vizualizări

Ceaiul este cel mai utilizat remediu naturist în sezonul rece, arată un studiu. Românii apelează mai degrabă la ceai decât la alte produse naturiste de genul siropuri, tincturi, unguente, creme, vitamine. Avantajele ceaiului: acţionează rapid, se prepară şi se consumă uşor, are efect de calmare, gust şi arome plăcute.

„Acest remediu este de regulă utilizat de către persoanele interesate de soluţii simple şi naturale, ce nu vin însoţite de efecte secundare ce pot pune în pericol organismul. Pentru participanţii la studiu, ceaiul reprezintă alegerea si­gură, corectă, răspunzând în acelaşi timp şi nevoii de relaxare“, afirmă Gabriel Dobârceanu, coordonatorul studiului realizat de Exact Cercetare & Consultanţă în luna octombrie.

Părinţii participanţi la studiu sunt de părere că ceaiurile reprezintă unul dintre cele mai sigure moduri de a proteja copiii şi de a-i feri de diverse afecţiuni, fără a-i expune tratamentelor alopate, informează adevarul.ro.

Ceaiul, consumat zilnic. Ca remediu ce poate fi consumat atât acasă, cât şi la serviciu ori în spaţiile destinate recreării (cafenele, baruri, restaurante), rolurile sale pot fi multiple: de la înlocuitor al cafelei (ceai negru, ceai verde), la cel de hidratare (consumat pe parcursul zilei în loc de apă), ajutor rapid (ceaiurile diuretice/laxative), remediu în prevenirea ori tratarea unor afecţiuni (răceli, hepatice etc.) sau ca element de relaxare, fie alături de prieteni şi cunoştin­ţe, fie seara, pentru un somn liniştit.

Ceaiul este consumat atât la plic, cât şi în varianta vrac. Prima categorie este apreciată pentru uşurinţa de utilizare, în timp ce cea de-a doua pentru concentraţia mai mare de substanţă activă.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.