LIFESTYLE 22 noiembrie 2015

Recompensă inedită pentru cei care reușesc să slăbească

de Agerpres | 504 vizualizări

Guvernatorul unei regiuni din Rusia a propus o recompensă neobișnuită pentru a-i convinge pe locuitori să scape de kilogramele în plus: mai multe tone de cărbune, relatează AFP.

Aman Touleev, guvernator al regiunii siberiene Kemerovo, cunoscută pentru numeroasele sale mine de cărbune, a declarat că s-a inspirat dintr-o inițiativă similară propusă în Dubai, unde autoritățile au oferit locuitorilor aur în schimbul pierderii excesului de kilograme.

„Îi vom plăti în cărbune pe cei care pierd surplusul de kilograme”, a declarat agenției Ria Novosti guvernatorul Touleev. „Și vom oferi, nu câteva grame, ci tone pentru că este mai economic pentru buget”, a spus el.

Rusia este unul dintre cei mai mari exportatori de cărbune din lume, majoritatea provenit din bazinul minier Kouzbas din Siberia. Este însă și a doua țară, după Lituania, din fosta URSS care se confruntă cu probleme supraponderale în rândul locuitorilor, potrivit OMS.

Guvernatorul se gândește să organizeze un program de reality show, difuzat de o televiziune locală, în care concurenții să fie recompensați în tone de cărbune.

Aman Touleev a încercat deja să preîntâmpine excesul de greutate împărțind copiiilor, la începutul anului, 5.000 de biciclete.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.