LIFESTYLE 5 martie 2020

Pregătiri de Paște, la castelul Kálnoky din Micloșoara

de Daniela Luca | 2092 vizualizări

Organizatorii pregătesc ateliere interesante pentru copii și adulți 

Castelul Kálnoky din Micloșoara va găzdui sâmbătă, 21 martie, un eveniment dedicat familiilor și pregătirilor pentru sărbătoarea Paștelui, organizat în cadrul programului „Castel în Transilvania” inițiat de Grupul Pont.

„După evenimentele dinaintea Crăciunului, care au atras sute de vizitatori, programul Castel în Transilvania pornește o serie de evenimente legate de Paști, în parteneriat cu castele transilvănene.  Prima stație este Micloșoara, unde vă așteptăm la fascinantul castel Kálnoky în data de 21 martie, să creăm împreună decorații, să trimitem felicitări și să ne jucăm cu jucăriile EduCastel”, transmit organizatorii pe pagina de Facebook. 

În programul provizoriu sunt incluse activități atractive pentru copii și adulți. Astfel, la atelierul de decorațiuni, oaspeții mici vor putea crea suporturi pentru ouă, vor putea picta pe borcane folosind tehnica șervețelului sau vor putea scrie felicitări pe care apoi le pot trimite prin Poșta Iepurașului. 

Cei mai aventuroși vor fi provocați să găsească ouăle decorate ascunse în grădina Castelului. 

Micuții vor putea asculta și povești prin metoda Kamishibai sau „teatrul japonez de hârtie” - o formă de a nara în care povestitorul se folosește de un set de ilustrații care sunt introduse și derulate într-o scenă mică de lemn.

Totodată, tradiționalele și îndrăgitele plimbări cu ponei vor fi nelipsite din peisajul Castelului Kálnoky, iar copiii vor putea crea propriile povești cu ajutorul imaginației și a jucăriilor EduCastel.

„În cadrul proiectului EduCastel am realizat 12 jocuri și jucării care ajută copiii să învețe despre istoria castelelor transilvănene în timp ce se distrează. Caută castelele pe hartă, îmbracă figurinele în haine de epocă, găsește conturul castelelor, plantelor, animalelor - și șirul jocurilor nu se oprește aici”, se arată în descrierea evenimentului. 

Adulții vor avea posibilitatea să participe la un atelier de bricolaj, prin care să creeze obiecte de decor de primăvară în atelierul Bloom Belle. Organizatorii anunță că pentru primele zece persoane, în ordinea sosirii, participarea este gratuită, după care participarea la workshop va fi posibilă printr-o contribuție în valoare de 45 de lei. 

Mai mult, din oră în oră, doritorii vor putea vizita castelul Kálnoky și Muzeul Vieții Transilvănene. 

La evenimentul de pe 21 martie va fi deschis și un târg de primăvară în curtea Castelului din Micloșoara. 

Mai multe detalii despre eveniment vor fi disponibile pe parcurs pe pagina de Facebook a programului „Castel în Transilvania”. 

Acest program, lansat în urmă cu cinci ani de către Grupul Pont, doreşte să contribuie la aducerea castelelor din Transilvania în atenţia publică şi în viaţa comunităţilor locale, dar şi la valorificarea culturală, economică și turistică a acestora. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.