LIFESTYLE 3 mai 2019

Picanterii, satiră și umor la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 526 vizualizări

Times New Roman își mută redacția la Szimpla pentru trei zile

De Zilele Sfântu Gheorghe, redacția site-ului de satiră și umor Times New Roman se mută la Szimpla. Evenimentul cu denumirea sugestivă „Fele apă, fele víz” se va desfășura pe scena localului timp de trei zile, între 3 și 5 mai.

Cei care vor să afle cum se desfășoară o zi într-o redacție, de Zilele Sfântu Gheorghe vor avea ocazia să îi cunoască pe doi dintre redactorii site-ului de satiră și umor Times New Roman (TNR).

„Acum c-am scăpat de Paști și 1 Mai, putem în sfârșit să ne concentrăm și pe distracție: așa că de mâine o să fim la Sfântu Gheorghe (...), la zilele orașului. Facem și-un gulyás, bem și niște beri și negociem și soarta Ardealului. Ne vedem acolo!”, au transmis joi, 2 mai, într-o postare pe o rețea de socializare, redactorii de la TNR.

Contactați telefonic, aceștia ne-au declarat că vor face ce fac într-o zi obișnuită la redacție, numai că vor avea totodată și ocazia să interacționeze cu oamenii care vor trece pragul localului.

„Vom fi doi inși, redactorul-șef și cu mine, dar cred că e suficient, că ceilalți mai trebuie să și muncească. Din ce am observat până acum, oamenii sunt destul de deschiși acolo, cel puțin cei care au venit să vorbească cu noi nu au avut nici un fel de probleme. Am mai fost și anul trecut și am făcut ceva, dar numai eu. Am avut o «masă rotundo-pătrată» la care au participat 99% unguri și nu s-a supărat nici unul, oamenii erau destupați la cap”, ne-a spus unul dintre redactorii TNR, Ovidiu Eftimie.

Acest demers este unul pur ludic, spune redactorul, și are scopul de a face lumea să râdă, nicidecum să instige la ură.

„Noi nu facem asta ca să câștigăm puncte, ci ca să râdem. Dacă reușim să râdem, e bine. Asta este ideea, să nu luăm atât de mult în serios treaba asta că foarte multă lume e extrem de serioasă, e plin de oameni serioși la televizor care țin discursuri și spun chestii grave. Mai trebuie să luăm și o pauză din când în când”, a completat Ovidiu Eftimie.

Gazdele evenimentului, proprietarii de la Szimpla au subliniat că ediția de anul trecut a fost una foarte reușită, deși nu a venit prea multă lume.  Și anul acesta cei de la Times New Roman vor face un „spectacol” pe măsură, consideră aceștia.

„Ediția de anul trecut a fost foarte faină, lumea s-a trezit foarte târziu că au venit ei la Sfântu Gheorghe și au venit mai puțini decât ne așteptam să fie. Sunt convinsă că băieții vor face o treabă faină, va fi ceva inedit, la cum îi cunosc, cu siguranță. Vor avea redacția amenajară pe scenă și vor lucra de acolo. Sunt convinsă că cei care vor veni să stea de vorbă cu ei, vor gusta glumele”, ne-a spus  Józsi Kinga de la Szimpla.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.