LIFESTYLE 7 februarie 2018

Peste 130 de persoane au urmat cursuri de echitaţie la Centrul ecvestru

de Agerpres | 742 vizualizări

Peste 130 de persoane au frecventat anul trecut cursurile de echitaţie organizate în cadrul Centrului ecvestru înfiinţat de Primăria Sfântu Gheorghe, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Vadon, Demeter Janos, care administrează această bază sportivă şi de agrement.

Potrivit acestuia, pe lângă cei 134 de cursanţi, care au participat la 825 de antrenamente, anul trecut au fost organizate şi două tabere de echitaţie la care au luat parte 64 de copii, în programul cărora au fost incluse atât lecţii de călărie, cât şi de îngrijire a cailor.

Centrul de echitaţie a fost construit pe un teren de aproape patru hectare aflat pe dealul Benedek, la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre localitatea Vâlcele, şi a fost inaugurat în urmă cu aproape trei ani.

Intenţia autorităţilor locale este de a extinde acest centru, pentru ca pe viitor să poată găzdui competiţii naţionale şi internaţionale.

Demeter Janos a mai spus că asociaţia Vadon a obţinut anul trecut o finanţare în valoare de 7 milioane de forinţi (echivalentul a circa 22.000 de euro) din partea Guvernului Ungariei, prin intermediul Fundaţiei Bethlen Gabor, pentru construirea unui manej, iar suma a fost folosită pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea realizării proiectului.

Manejul va avea o suprafaţă de aproximativ 22x26 de metri şi va permite practicarea acestui sport pe toată durata anului, a mai spus acesta.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.