LIFESTYLE 20 iunie 2016

Pe internet, taţii sunt mai protectori decât mamele

de Covasna Media | 558 vizualizări

Taţii moderni sunt foarte atenţi la ce fac copiii pe internet, iar un studiu nou publicat de Kaspersky atribuie şi câteva cifre pentru a înţelege mai bine fenomenul.

Conform cercetării Kaspersky, cei mai mulţi taţi din zilele noastre se simt responsabili atât pentru susţinerea financiară a familiei, cât şi pentru securitatea cibernetică. Astfel, de obicei, tatăl este cel care ins­talează soluţii de securitate pe dispozitivele de acasă – 86% din respondenţi au spus că protejează PC-urile, 77% sunt atenţi la securizarea smartphone-urilor, iar 63% folosesc un produs antimalware pe tablete.

De aceea, taţii sunt mai înclinaţi (în comparaţie cu mamele) să îşi lase copiii să folosească diverse dispozitive, de la o vârstă fragedă. De exemplu, numărul taţilor care le dau smartphone-uri sau tablete copiilor, înainte de împlinirea vârstei de un an, este cel puţin dublu faţă de numărul mamelor care recunosc acelaşi lucru. În plus, taţii tind să considere internetul un lucru grozav pentru ei şi copiii lor – două treimi dintre taţii care au luat parte la sondaj au fost de acord cu asta, precizează adevarul.ro.

Tot spre deosebire de mame, ei consideră că internetul are un efect pozitiv asupra copiilor – asupra condiţiei lor fizice şi mentale, performanţelor şcolare, viitoarei profesii şi asupra vieţii lor, în general. De exemplu, 45% din taţi cred că micuţii lor se simt mai siguri pe ei şi mai în largul lor cu prietenii, datorită internetului, iar peste un sfert (29%) consideră că internetul le ajută copiii să-şi organizeze timpul mai bine.

În ceea ce priveşte gadget-urile pentru copii, este mai probabil ca taţii să le cumpere, pentru a evita situaţiile în care copilul s-ar putea simţi exclus din grupul de prieteni – de exemplu, jumătate dintre taţi le-au cumpărat copiilor un computer sau un laptop, cu această idee în minte. În plus, taţii au convingerea că, în prezent, copiii ar trebui să ştie să folosească dispozitivele digitale, iar peste o treime (36%) le-au cumpărat băieţilor sau fetelor lor o tabletă din acest motiv.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.