LIFESTYLE 16 decembrie 2022

(P) Și ce dacă nu ai zăpadă? La Sfântu Gheorghe ți se pregătește un White Christmas de poveste!

de Covasna Media | 673 vizualizări

Concertul MoniAcustique & Fazakas Albert te va duce, în prag de sărbătoare, într-o lume magică 

Vrei să întâmpini sărbătorile de Crăciun așa cum se cuvine? Te invităm atunci la concertul special „White Christmas” (Crăciun Alb), care va avea loc la Biserica Unitariană din Sfântu Gheorghe (strada Kós Károly, nr. 2), marți, 20 decembrie, de la ora 19:00. Vocea binecunoscutei cântărețe Monica Opra, care va fi prezentă alături de trupa MoniAcustique și de artistul Fazakas Albert, va răsuna pe ritmuri speciale de țambal și ukulele, într-un concert de colinde cum nu ai mai auzit până acum. 

După multă muncă la repetiții, într-un timp foarte scurt, repertoriul trupei MoniAcustique a fost refăcut și adaptat și pentru țambal. „Produsul final” va fi unul special, atât prin contribuția acestui instrument, cât și prin cea a basului de tip ukulele.

„Avem acum o colaborare nouă, un invitat special, pentru că ne place să avem mereu ceva nou, ceva aparte, pentru că și sonoritatea noastră este una aparte. O sonoritate pe care nu o iubim doar noi, se pare, ci toată lumea. Este sonoritatea anilor ’30-’40, acel gipsy swing, American swing, ușor jazz, care prinde foarte bine, nu numai la adulți, ci și copiilor le place, pentru că are niște ritmuri vii și, orice piesă am prelucra, sună foarte antrenant. Toate instrumentele noastre sunt acustice. Nu o să fie un concert rock, sau așa cum auzim noi pe stadioane. Sonoritatea este puțin mai joasă, dar acustic. De data asta o să avem un invitat surpriză, pentru noi, mai ales, pentru că trebuie să repetăm și să refacem cu el tot repertoriul, pe Fazakas Albert, la țambal. Deci, pe lângă chitară acustică, pian, clarinet, saxofon și bas, o să avem și un țambal. Vor fi niște orchestrații făcute special pentru această seară. A fost o muncă mare, nu e ușor să rescrii totul din nou. Vom cânta și în română, și în maghiară. De fapt, acesta este și scopul concertului, să îi adunăm pe toți prietenii, cunoscuții noștri, care sunt români, maghiari, dar nu numai, și să cântăm în toate limbile. Colinde, cântece de dragoste, cântece care ne apropie și mai mult pe noi toți. O să fie și cântece cunoscute, publicul va putea cânta cu noi și țambalul va da o notă, așa, aparte. O să avem și piese proprii. Eu, de mai puțin de doi ani, am avut, în sfârșit, curajul să-mi scot piesele, compozițiile la iveală. Până atunci am fost foarte nesigură pe mine, și acum, datorită băieților, am devenit puțin mai curajoasă și mi-am scos piesele proprii, în primă audiție, dar tot în același stil. (...) Ce mai e interesant, la bas, avem bas ukulele. Da! Când spun special, nu spun cuvinte mari, chiar am vrut să iasă o treabă faină și e păcat să o ținem doar în sala de repetiții”, ne-a împărtășit solista vocală a trupei MoniAcustique, Monica Opra.

Fazakas Albert este solist instrumentist al ansamblului de dans profesionist Háromszék și este la prima colaborare cu MoniAcustique. Este un membru activ al cvartetului de coarde Lilium Quartett (violă) și este, de asemenea, un muzician invitat al mai multor trupe, cum ar fi Transilmania, orchestra Tokos, orchestra Üsztürü. A colaborat și cu Filarmonica Brașov.

Concertul „White Christmas” este organizat de Monica Opra împreună cu Asociația „Sprijin pentru comunitate”. Partenerii evenimentului sunt Elenis Advertising, Monteclass, Depo, iar din partea mass-media Observatorul de Covasna, Mesagerul de Covasna, Háromszék, Radio Gaga și Sepsi Radio.

Biletul de acces costă 35 de lei și se poate procura online, de pe platforma Eventim: eventim.ro/ro/bilete/concert-monica-opra-white-christmas-sfantu-gheorghe-biserica-unitariana, dar și de la Biroul de organizare evenimente culturale din Piața Libertății, nr. 1, telefon: 0267.312.104.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.