LIFESTYLE 15 aprilie 2019

Ospătarul – restaurantele din Sfântu Gheorghe la un loc

de Daniela Luca | 2679 vizualizări

Platforma online oferă posibilitatea de a comanda mâncare de la mai multe restaurante din oraș

În mediul online este disponibilă acum o nouă platformă, Ospătarul, de unde cei din Sfântu Gheorghe pot comanda mâncare prin câteva click-uri. Acest serviciu simplu permite să comanzi mâncarea de la o serie de restaurante. În spatele ideii se află covăsneanului Sike Csanád și, deși platforma va fi lansată oficial peste două săptămâni, mai mulți clienți au apelat deja la acest serviciu.

În prezent, pe platforma Ospătarul sunt cinci restaurante, însă în zilele următoare acestora li se vor alătura și alte restaurante din Sfântu Gheorghe. Deși momentan site-ul este în limba română, antreprenorul spune să traducerea site-ului în limba maghiară este o prioritate.

„Ideea am avut-o de mai mult timp, însă am fost implicat în alte proiecte și abia în 2017 am putut să mă apuc de realizare și chiar atunci a fost lansat și proiectul Start up Nation în 2017. Am aplicat pentru finanțare, împreună cu soția și am câștigat proiectul. A urmat implementarea și uite că ne-am lansat între timp. Lansarea oficială încă nu a fost, practic site-ul a fost gata în mare în vara anului trecut. A durat mai mult de șase luni până am rezolvat marea majoritate a problemelor tehnice care au apărut când s-a programat. Site-ul este sută la sută realizat de la zero, deci este practic un software care a fost făcut pentru această piață, nu este ceva care a fost schimbat”, ne-a spus Sike Csanád.

El are o vastă experiență în domeniul online, însă nu doar acest lucru l-a determinat să își dorească să pună în practică ideea.

„Am comandat mâncare din mai multe părți. Majoritatea restaurantelor din Sfântu Gheorghe nu au niciun suport online, nu poți comanda online și am realizat că asta este o problemă. Am început să fac o cercetare de piață, m-am uitat prin străinătate și local ce a mai apărut, care sunt soluțiile și m-am gândit să fac ceva similar, deocamdată aici local. Cred că este o cerere destul de mare și în creștere din partea consumatorilor. Mie personal nu îmi place să comand telefonic. Știu care sunt problemele care pot să apară la un operator neatent. Plus că dacă comanzi online poate să fie mult mai rapid. Există diverse facilități”, a mai spus antreprenorul.

În viitorul apropiat v-a fi implementată și plata cu cardul, dar și cu tichetele de masă electronice. De asemenea, în curând va fi disponibilă și varianta de ridicare personală  de la restaurantele unde se pot face comenzi, dar nu livrează.

În ceea ce privește reacția patronilor de restaurante, atât ideea, cât și proiectul în sine au fost binevenite, spune Csanád, care a menționat că pe viitor ar dori să se extindă în orașele mari din județ.

Pentru restaurante va fi prevăzut un comision fix, iar pentru utilizatori serviciul este gratuit, deci nu prevede un cost suplimentar.

„După primele două luni de teste, pot să vă spun că avem deja foarte mulți clienți care au mai multe comenzi la activ. Sunt clienți care au deja zeci de comenzi la noi pentru că este foarte ușor. Aproximativ dacă cineva deja a completat datele, a doua oară când comandă la aceeași adresă, poate să o facă în sub 30 de secunde. Datele se salvează în browser-ul lui”, a completat Sike Csanád.

Lansarea oficială a platformei ospatarul.ro va avea loc peste două săptămâni, când va începe o campanie mai amplă de marketing, însă în prezent, doritorii pot apela deja la acest serviciu.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.