LIFESTYLE 27 iulie 2015

Ordin de la primărie. Oraşul în care toţi locuitorii trebuie să doarmă între orele 2 şi 5 după-amiaza

de Covasna Media | 348 vizualizări

Primarul din orăşelul spaniol Ador din Valencia a decretat că toţi locuitorii trebuie să se odihnească în fiecare după-amiază, între orele 2 şi 5 p.m. Astfel, în acest interval orar totul va fi închis în oraş, iar oamenii se vor duce acasă pentru siestă.

Mai mult, primarul Joan Faus Vitoria a cerut ca locuitorii să nu facă gălăgie între aceste ore, dacă decid să nu doarmă, iar copii să nu fie lăsaţi afară ca să nu-i deranjeze pe cei care vor să se odihnească, scrie adevarul.ro citând Daily Mirror.

Măsura vizează nu doar închiderea magazinelor, ci şi a restaurantelor, barurilor şi piscinelor din localitate. Desigur, primarul a precizat că nimeni nu va fi amendat dacă nu va dori să doarmă după-amiaza, important este să nu facă gălăgie în această perioadă.

Siestele sunt un obicei frecvent întâlnit în zona Mediteraneană, în special în regiunile rurale, unde agricultorii se culcă la prânz, când este prea cald pentru a mai munci în aer liber. Studiile au demonstrat că acest ritual zilnic are efecte benefice pentru sănătatea cardiovasculară.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.