LIFESTYLE 23 martie 2015

Opt alimente care devin toxice dacă le reîncălziți

de Covasna Media | 426 vizualizări

Unele alimente îşi schimbă compoziţia şi îşi pierd proprietăţile nutritive, multe dintre ele devenind toxice dacă sunt reîncălzite.

Ciupercile

Ciupercile sunt cel mai bune pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare, iar în cazul în care rămân neconsumate, cel mai bine ar fi să le mâncăm reci. Acest lucru este valabil şi în cazul în care au fost preparate supe sau mâncăruri ce conţin ciuperci. Atunci când sunt reîncălzite, ciupercile îşi schimbă compoziţia de proteine şi implicit gustul. Datorită schimbării acestor compoziţii pot să apară o varietate de probleme digestive (balonări, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătăţii vor fi practic inexistente.

Carnea de pui

La fel ca ciupercile, carnea reîncălzită îşi schimbă compoziţia proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabilă o reîncălzire la temperaturi ridicate, a cărnii de pui care conţine mai multe proteine decât carnea roşie. Dacă eşti consumator de carne, mai bine o mănânci rece decât să o reîncălzeşti.

Cartoful

Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui să îl reîncălzim pentru că îşi va pierde din proprietăţi, devenind chiar toxic. Mănâncă-l imediat după preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îţi va da acel sentiment de saţietate pentru mai mult timp.

Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitraţi, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriţi. Acestea sunt potenţial cancerigeni pentru corpul uman. Aşadar cel mai indicat ar fi să mâncaţi o mâncare de spanac imediat după ce a fost făcută, pentru a vă bucura de beneficiile spanacului.

Sfecla

În acelaşi fel se procedează şi cu sfecla. Aceasta conţine nitraţi, iar în momentul în care vor fi reîncălziţi, se vor transfoma în nitriţi.

Ţelina şi morcovul

Ţelina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gătită, împreună cu morcovii, sau trebuie mâncate proaspăt preparate. De asemenea, aceste două legume conţin nitraţi. Puteţi reîncălzi supa dacă scoateţi din ea ţelina şi morcovii.

Ouă

Ouăle sunt alimentele cu cel mai mare risc în momentul în care sunt reîncălzite, întrucât acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplică produselor alimentare în cazul în care ouăle sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se referă la felurile de mâncare în care sunt implicate ouă fierte sau prăjite.

(doctorulzilei.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.