LIFESTYLE 7 octombrie 2020

O tânără covăsneancă a câștigat o bursă de studiu în direct la Etno TV

de Covasna Media | 5002 vizualizări

Antonia Dîrstaru este din Lădăuți și a împlinit de curând 14 ani

Televiziunea de muzică populară Etno TV, în parteneriat cu Fundația Dan Cristian Popescu, a invitat tinerii care îndrăgesc și cântă muzică populară să se înscrie în cursa pentru o bursă de studiu cu durata de un an. Antonia Dîrstaru, o tânără din Lădăuți, comuna Barcani, a fost câștigătoarea premiului oferit. 

„Muzica pentru mine este totul, urmează să lansez o melodie în curând. Împlinesc 14 ani și viața m-a încercat de foarte multe ori. Am căzut, m-am ridicat, am zâmbit, am plâns, dar întotdeauna am fost cu zâmbetul pe buze. Povestea copilăriei mele este una frumoasă, și aceasta cu mici probleme și necazuri. Am crescut la sat, un sat modest, am muncit la câmp, am cântat pentru sufletul tuturor. Am fost pentru multe persoane un mic ajutor întotdeauna”, a fost o parte din mesajul care i-a adus Antoniei Dîrstaru premiul ce constă într-o bursă de studiu pe durata unui an.

Tânăra spune că atunci când a primit vestea ce o anunța pe ea drept norocoasa câștigătoare i-a venit greu să creadă, iar ulterior a spus întregii familii ce premiu a câștigat.

„Urmăresc de câțiva ani Etno TV și îndrăgesc emisiunea „Matinali și populari”. Acum o săptămână cei de la „Matinali și populari” au adus vorba de un concurs la care premiul era o bursă de studiu. A trebuit doar să povestesc o mică parte din viața mea și am fost una dintre concurenți. Pe data de 25 septembrie am fost anunțată printr-un mesaj de către cei de la „Matinali”, că sunt câștigătoarea bursei. Pe moment am fost șocată și nu îmi venea să cred, apoi m-am bucurat foarte mult și mi-am anunțat toți membrii familiei”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Antonia Dîrstaru.

Covăsneanca din Lădăuți este hotărâtă să muncească „în fiecare minut” pentru a reuși să ajungă unde și-a propus.

„Cu siguranță voi profita de această oportunitate și o să muncesc în fiecare minut pentru reușite excepționale. Îmi doresc să intru la un liceu exemplu, să realizez proiecte muzicale cât mai multe și totodată să finalizez cât mai repede proiectul din prezent, fiind o melodie despre copilăria mea și viața simplă la sat. Și în rest cu Dumnezeu înainte!”, ne-a mai împărtășit aceasta.

Antonia Dîrstaru este elevă la Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”, Barcani – structura Lădăuți, dar în același timp urmează și cursurile Școlii de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu" , din Brașov. Aceasta este pasionată de muzică de la vârsta de șapte ani, când a primit cadou o chitară, iar de atunci a participat la mai multe spectacole și „muncește în fiecare zi pentru un viitor minunat”, după cum ne-a mai spus aceasta.

David Leonard Bularca

Sursa foto: Facebook - Antonia Dîrstaru și captură de ecran YouTube – Etno TV

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.