LIFESTYLE 14 octombrie 2015

O instanță din Franța a permis mențiunea „sex neutru” pe un certificat de naștere

de Agerpres | 583 vizualizări

O persoană intersexuală (cu caracteristici genitale, gonadale sau cromozomiale care nu îi permit să fie identificată nici ca bărbat, nici ca femeie, n.red.) a obținut de la o ins­tanță din Tours (centrul Franței), permisiunea ca pe certificatul său de naștere să fie menționat „sexul neutru”, a indicat miercuri un cotidian, citat de AFP.

Potrivit cotidianului „20 Minutes”, Înalta Curte din Tours a cerut registraturii din cadrul primăriei orașului să modifice datele de pe certificatul de naștere al unei persoane intersexuale înregistrate ca bărbat, într-o hotărâre pronunțată la 20 august 2015.

„Pentru prima dată, scrie ziarul amintit, un tribunal francez i-a permis unei persoane să se situeze în afara binomului masculin/ feminin, solicitând registraturii din cadrul primăriei din Tours să schimbe certificatul de naștere pentru a fi menționat sexul neutru”.

„Sexul care i-a fost atribuit la naștere pare o pură ficțiune (...) impusă de-a lungul întregii sale vieți”, a notat judecătorul în hotărârea sa, consultată de jurnaliștii de la „20 Minutes”.

„Deși nu se pune problema de a recunoaște existența unui ‘al treilea sex’, trebuie recunoscută imposibilitatea de a atribui persoanei unul dintre cele două sexe”, a adăugat magistratul.

Potrivit declarațiilor făcute de medicul persoanei în cauză, aceasta s-a născut cu „un vagin rudimentar”, un „micropenis”, dar fără testicule.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.