LIFESTYLE 15 februarie 2016

O copie exactă a vasului „Titanic” ar putea fi lansată la apă în 2018

de Agerpres | 529 vizualizări

La peste o sută de ani de la naufragiul vasului „Titanic”, cei mai fervenți nostalgici ai epocii vor putea călători la bordul unei copii fidele a celebrului pachebot. Proiectul inedit aparține unui miliardar australian, Clive Palmer, care a vorbit despre el prima oară în aprilie 2012, la un secol de la tragicul eveniment din 15 aprilie 1912, relatează luni 20minutes.fr.

După mai multe întârzieri, lansarea la apă a vasului este prevăzută acum în 2018.

Pachebotul „Titanic II” va fi o copie fidelă a originalului și va avea în plus „proceduri de evacuare moderne, control prin satelit, navigație digitală și sisteme radar”, precizează James McDonald, director de marketing la compania Blue Star Line, aflată la originea proiectului. Și itinerariul „Titanicului” va fi adaptat. În loc să navigheze între Southampton și New York, el va lega Jiangsu din China și Dubai, cu care Blue Star a încheiat parteneriate.

Pachebotul va măsura 270 metri lungime, 53 de metri înălțime și va cântări circa 40.000 de tone și, pentru a res­pecta normele de securitate maritimă moderne, va avea o lățime cu patru metri mai mare decât originalul, coca fiind sudată și nu montată cu nituri. La fel ca originalul, la bord vor fi trei clase distincte pentru pasageri, prețul biletelor nefiind deocamdată cunoscut.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.