LIFESTYLE 4 iunie 2024

„Minunile naturii” – tema din luna iunie a programului effAct derulat de Primăria Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 394 vizualizări

„Minunile naturii” este tema ediţiei din luna iunie a programului effAct, lansat în urmă cu aproape doi ani de către Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe cu scopul de a determina cetăţenii municipiului să acorde mai multă atenţie protejării resurselor naturale şi mediului înconjurător.

Iniţiatorii programului au menţionat că provocarea lunii iunie este de a ieşi cât mai mult în natură, de a descoperi lucruri frumoase sau deosebite şi de a le împărtăşi şi celorlalţi membri ai comunităţii.

„Să ne plimbăm în lume cu ochii deschişi! Să participăm la existenţa miracolelor, observându-le: minuni naturale mai mici sau mai mari sunt peste tot, dar trebuie să le interpretăm ca atare. În luna iunie, natura este deja în tot elementul ei şi ne putem bucura de vibraţia ei. Haideţi să ieşim în pădurile din jurul oraşului nostru şi să observăm ceea ce considerăm a fi un miracol. Provocare: comentează la această postare cu o fotografie a unei minuni naturale pe care o apreciezi. Primele trei fotografii cu cele mai multe like-uri vor fi premiate”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Programul effAct, lansat în septembrie 2022, oferă în fiecare lună vizibilitate unei noi teme menite să susţină un stil de viaţă sănătos, responsabil şi prietenos cu mediul înconjurător şi se înscrie în eforturile autorităţilor locale de a transforma Sfântu Gheorghe într-un oraş sustenabil.

Printre subiectele abordate în lunile precedente s-au mai numărat colectarea selectivă a deşeurilor, stoparea cumpărăturilor de haine în exces, casele ecologice şi reducerea timpului petrecut pe reţelele de socializare.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.