LIFESTYLE 22 septembrie 2015

Leguma perfectă - înlocuieşte fără probleme carnea

de Covasna Media | 483 vizualizări

În încercarea de a găsi alternative la carne în zona vegetalelor, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Minnesota au descoperit că fasolea e leguma perfectă. Precum carnea, fasolea e foarte bogată în proteine, nutrientul numărul 1 când vine vorba de a oferi senzaţia de saţietate, conform Medical Daily.

În cadrul cercetării, s-a des­coperit că o masă care are la bază carnea şi una constând în fasole oferă aceeaşi senzaţie de saţietate şi tot atât timp. În plus, o porţie de carne de vacă oferă 26 de grame de proteine şi 3 grame de fibre, în timp ce una de fasole 17 grame de proteine şi 12 grame de fibre. Ambele au acelaşi număr de calorii, se arată într-un raport publicat de Journal of Food Scien­ce.

Proteinele sunt cruciale în menţinerea muşchilor şi oaselor, a unui sistem imunitar sănătos şi în prevenirea oboselii. Totuşi, acestea nu ar trebui să vină doar din carne, cercetătorii sfătuindu-ne să apelăm mai des la fasole, care poate fi consumată fără probleme şi în curele de slăbire. Potrivit acestora, ar trebui să consumăm echivalentul a trei ceşti de fasole gătită în fiecare săptămână. Vom fi feriţi de bolile cronice, cum ar fi obezitatea, cancerul, diabetul şi chiar de cele cardiace.

În plus, dacă prea multă carne măreşte riscul de boli de inimă şi ata­curi cerebrale, fasolea nu pare să aibă contraindicaţii. Aceasta este şi bogată în fibre, care „calmează” apetitul încetinind digestia. În plus, aceleaşi fibre controlează şi nivelul zahărului din sânge, precizează ziare.com.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.