LIFESTYLE 31 iulie 2014

Lapte și soia pentru o sănătate mai bună a mușchilor

de Agerpres | 525 vizualizări

Consumul unei băuturi compuse din lapte și soia după o activi­tate fizică este benefic pentru sănătatea mușchilor. Nu este o rețetă miraculoasă, dar are meritul de a fi naturală, fără riscuri pentru sănătate și simplu de pregătit, relatează passionsante.be.

Cercetători de la Universitatea Texas au făcut un test pe sportivi amatori cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani. Testele s-au desfășurat în două etape, participanții primind proteine din lactoser (extrase din lapte) sau un amestec de lapte și soia (25% proteine din soia, 50% caseină — proteină din lapte — și 25% proteine din lactoser). S-au efectuat biopsii musculare înainte de activitatea fizică și la cinci ore după. Între cele două momente, sportivii au consumat una din cele două băuturi.

Rezultatul a arătat că amestecul lapte-soia are un dublu avantaj: prelungește biodisponibilitatea amino­acizilor (furnizați de proteine) necesari creșterii musculare și, în același timp, frânează degradarea proteinelor din mușchi, lucru care favorizează recuperarea lui.

Autorii studiului consideră că acest demers — combinarea proteinelor animale cu cele vegetale — poate fi o strategie eficientă pentru cei aflați în căutarea unor soluții simple care să le favorizeze sănătatea musculară.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.