LIFESTYLE 17 decembrie 2019

Investitorii au găsit o nouă locație pentru „Family Adventure Park”

de Daniela Luca | 1449 vizualizări

Când și unde se va realiza obiectivul 

Investitorii și autoritățile locale au găsit o nouă locație pentru parcul de aventură „Family Adventure Park”. Aceasta va fi la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Vâlcele, iar dacă lucrurile vor decurge conform planului, realizarea noului proiect va începe luna viitoare. Hotărârea care viza realizarea obiectivului în apropierea Izvorului Hanovéd, din zona Sfântu Gheorghe – Șugaș Băi, a stârnit reacții negative din partea activiștilor care au contestat vehement ideea.

După revocarea hotărârii care viza realizarea parcul de aventură „Family Adventure Park”, a fost luată în calcul și varianta construirii acestuia în afara județului, în Brașov sau Harghita, însă în cele din urmă s-a decis că investiția se va materializa la ieșirea din Sfântu Gheorghe, spre comuna Vâlcele. 

„S-a găsit locația pe un teren al composesoratului de la Simeria, spre Vâlcele, la kilometrul patru. Acum trebuie să se rezolve problemele privind fondul funciar, să se scoată din fondul de pășune. Până la urmă se va face la noi, slavă Domnului. Investiția trebuie realizată în doi ani, deci până la sfârșitul anului 2021 deja trebuie să fie gata. Dacă totul merge bine, în ianuarie începem proiectarea”, ne-a spus unul dintre investitori, Sárkány Árpád.

Chiar dacă parcul de aventură „Family Adventure Park” nu se va mai realiza în apropierea Izvorului Honvéd, din zona Sfântu Gheorghe – Șugaș Băi, activiștii de mediu spun că vor continua să urmărească modul în care vor decurge lucrurile în ceea ce privește acest proiect. 

Proiectul „Family Adventure Park” a stârnit reacția activiștilor de mediu odată ce subiectul a apărut în spațiul public pe motiv că o astfel de investiție va fi nocivă pentru mediu și pentru locuitorii orașului. Aceștia s-au ambiționat și au depus o petiție semnată de 1.200 de persoane la Primăria Sfântu Gheorghe prin care au obținut revocarea hotărârii ce vizează realizarea obiectivului. 

De asemenea, la începutul lunii trecute, peste 100 de covăsneni s-au alăturat Marșului pentru Păduri și au luat parte la o acțiune simbolică, de îmbrățișare a copacilor din zona unde urma să se construiască „Family Adventure Park”. Toate aceste acțiuni i-au determinat pe investitori să caute o nouă locație. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.