LIFESTYLE 10 februarie 2015

Greşeli care te împiedică să scapi de kilogramele în plus

de Covasna Media | 317 vizualizări

Uneori, în ciuda dietelor şi a exer­ciţiilor sportive, rezultatele dorite pot întârzia să apară. De vină pot fi unele greşeli pe care cei care încearcă să slăbească le fac fără să fie conştienşi de ele.

Pentru a pierde câteva kilograme, multe persoane sunt dispuse să încerce orice tip de dietă, oricât de drastică ar fi aceasta. Şi totuşi, uneori, deşi alimentaţia este echilibrată iar exerciţiile fizice nu lipsesc din rutina zilnică, rezultatele întârzie să apară. De vină pentru această situaţie pot fi unele greşeli pe care cei aflaţi la dietă le fac fără să-şi dea seama, scrie ele.ro:

Renunţi la micul dejun. Numeroase studii au arătat de-a lungul timpului că persoanele care nu iau gustarea de dimineaţă au tendin­ţa de a mânca mai mult în timpul zilei. Aşadar, micul dejun ajută la echilibrarea alimentaţiei pe parcursul întregii zile.

Renunţi la cofeină. Printre altele, cofeina este responsabilă de accelerarea metabolismului. Asta înseamnă o ardere mai rapidă a caloriilor, precizează sursa citată. Drept urmare, orice dietă ar trebui să includă consumul unei ceşti de cafea sau ceai verde pe zi.

Nu te odihneşti suficient. Atunci când o persoană nu se odih­neşte suficient în timpul nopţii, tendinţa de îngrăşare este mai mare, întrucât organismul va cere mai multă mâncare pentru a avea energie. Specialiştii recomandă un număr de şapte ore de somn pe noapte. Importantă este însă şi cali­tatea somnului.

Nu bei suficientă apă. Hi­dratarea insuficientă încetineşte procesul de ardere a caloriilor. Este important ca orice persoană să concume cel puţin doi litri de apă pe zi.

Mănânci prea repede. Persoanele care mănâncă repede şi nu mestecă hrana suficient sunt de două ori mai predispuse să acumuleze kilograme în plus.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.