LIFESTYLE 18 iunie 2015

Greșeli care îți pun sănătatea în pericol

de Covasna Media | 329 vizualizări

Zi de zi facem greșeli pe care abia dacă le conștientizăm, dar care ne afectează sănătatea, iar cele mai multe dintre ele se întâmplă chiar la...birou.

Iată, așadar, câteva gesturi aparent neînsemnate, dar cu impact asupra sănătății!

Îți atingi fața

În medie, o persoană obișnuiește să-și atingă fața de cel puțin patru ori într-o oră, susțin cercetătorii de la Ins­titutul Național de Sănătate, SUA.

Acest gest este unul dăunător, întrucât mâinile care ating biroul și tastatura intră în contact cu sute de bacterii. În plus, pe suprafața biroului se găsesc mai mulți germeni pe centimentru pătrat decât pe capacul unui vas de toaletă, arată un studiu al Universității din Arizona.

Astfel, atingerea repetată sau frecatul pielii poate provoca declanșarea acneei.

Nu te ridici de pe scaun

Numeroase studii blamează statul prelungit pe scaun, la birou, și susțin că favorizează riscul de obezitate, bolile cardiovasculare, diabetul, infarctul și chiar moartea. Mai mult de atât, statul prelungit pe scaun afectează în timp starea de spirit.

De aceea, îți recomandăm să te ridici de pe scaun la fiecare 30 sau 60 de minute.

Mănânci la birou

Cercetătorii de la Universitatea Liverpool au descoperit că persoanele care mănâncă la birou în timp ce lucrează consumă mai multe calorii, iar grăsimea se depozitează cu precădere în jurul taliei.

Renunță la acest obicei cât timp mănânci și mestecă atent fiecare înghițitură, fără să te grăbești.

Îți freci ochii

Acest gest este asociat mai nou cu keratoconus, o afecțiune oculară ca­racterizată prin modificarea formei corneei care, din rotundă, devine conică și a grosimii corneene, care devine din ce în ce mai subțire și poate duce la pierderea vederii.

Amâni mersul la toaletă

Vezica urinară adultă poate reţine între 500 şi 600 mililitri. Deja la 450 de mililitri apare dorinţa impetuoasă de a urina. Însă, dacă te abţii, te supui riscului de infecţii urinare, de probleme cu erecţia şi chiar cu incontinenţa urinară.

(clicksanatate.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.