LIFESTYLE 24 februarie 2015

Femeile, mai morocănoase dimineaţa decât bărbaţii

de Covasna Media | 291 vizualizări

Starea de iritare pe care o au femeile imediat după trezire este naturală, susţin oamenii de ştiinţă după ce au efectuat mai multe anali­ze.

Ei au descoperit că femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii, de aceea tind să fie morocănoase la primele ore ale dimineţii.

Spre deosebire de băbaţi, femeile suferă mai mult din punct de vedere fizic şi mental dacă nu se odihnesc suficient.

De aceea, riscul de apariţie a problemelor cardiace, a depresiei şi altor afecţiuni psiho­logice este mai ridicat în cazul femeilor care nu reuşesc să doarmă suficient.

În cadrul studiului, scrie clicksanatate.ro, specialiştii de la Universitatea Duke din Caro­lina de Nord, SUA, au aflat că bărbaţii nu au un risc la fel de ridicat de a dezvolta boli care le afectează pe femeile care nu se odihnesc suficient.

"Lipsa somnului le face pe femei să fie mai depresive şi chiar nervose imediat după ce s-au trezit. Deoarece femeile tind să facă mai multe sarcini simultan în timpul zilei, ele au nevoie de mai multă recuperare cerebrală în timpul nopţii, spre deosebire de bărbaţi”, a afirmat Michael Breus, medic în Somnologie la Universitatea Duke.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.