LIFESTYLE 4 aprilie 2016

Exercițiile fizice ajută la cicatrizarea mai rapidă a rănilor

de Agerpres | 504 vizualizări

Exercițiile fizice ajută la cicatrizarea mai rapidă a rănilor, relevă un studiu realizat de specialiști de la Ohio State University, din SUA, pe persoane de vârstă medie și avansată care aveau plăgi operatorii lipsite de riscuri de complicații, scrie pagina web www.passionsante.be.

Cercetătorii au constatat că pentru vindecarea rănilor sunt benefice nu numai repausul și evitarea eforturilor puternice, ci și activitatea fizi­că, inclusiv cea moderată, cum ar fi mersul pe jos în ritm susținut, conform informațiilor apărute pe portalul ww.advancedtissue.com.

În cadrul studiului, jumătate din pacienții testați au primit doar de tratementele clasice pentru răni, iar ceilalți au participat la ședințe de activități fizice de trei ori pe săptămână, sub atenta supraveghere a cadrelor de specialitate. Timp de o oră, cei din urmă au făcut exerciții relativ ușoare: pedalat pe bicicleta statică, mers în ritm moderat pe banda rulantă și mișcări pentru întreținerea musculaturii.

La finalul perioadei de cercetare, s-a constatat că rănile s-au cicatrizat în medie cu 25 % mai repede la bolnavii care făcuseră mișcare, în 30 de zile și nu în 40, ca la restul pacienților. Autorii studiului au atras însă atenția că această ''accelerare'' nu poate fi extrapolată la totalitatea tipurilor de răni.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.