LIFESTYLE 9 februarie 2016

Eurovision 2016: Peste 90 de artiști vor să reprezinte România la Stockholm

de Agerpres | 426 vizualizări

Peste 90 de artiști - vedete autohtone, dar și mulți compozitori străini - suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi - vor să reprezinte România la concursul Eurovision care se desfășoară în acest an la Stockholm.

„Astăzi, organizatorii Selecției Naționale Eurovision 2016 au avut o zi plină. Conform calendarului competițional, la sediul TVR au fost verificate și numărate dosarele de înscriere pentru concurs, peste 90 de piese fiind înscrise pentru Selecția Națională. Vedete autohtone, dar și mulți compozitori străini — suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi — speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai”, se arată într-un comunicat al TVR transmis luni Agerpres.

Potrivit sursei citate, numărarea și verificarea plicurilor conținând melodiile trimise s-au desfășurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise și verificate în pre­zența unui notar autorizat.

Perioada de înscrieri pentru etapa națională a concursului s-a încheiat duminică, la ora 20,00, pentru înscrierile expediate în plicuri, și la ora 00,00, pentru cele trimise prin e-mail.

„Sunt extrem de încântată să constat că din ce în ce mai mulți tineri talentați sunt interesați de Eurovision. Tineri, dar nu începători, cunoscuți și iubiți de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, începând din septembrie 2015. Sunt primii care demonstrează că Eurovisionul este nu doar cel mai mare festival muzi­cal european, dar și unul la care fiecare artist aspiră să participe — și că TVR este instituția care le poate oferi această oportunitate”', a declarat Iuliana Marciuc, șefa delegației României și producătorul Selecției Naționale.

Următoarea etapă este preselecția pieselor înscrise pentru Selecția Națională, când toate piesele admise în concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate. În urma audițiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2016, pe 4 martie.

Duminică, 6 martie, va avea loc Finala Națională, mai informează TVR.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 și 12 mai, și finala — pe 14 mai.

În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.