LIFESTYLE 7 mai 2019

Ediţia din acest an, una dintre cele mai reuşite din ultima perioadă

de Covasna Media | 749 vizualizări

Anul viitor, Zilele Sfântu Gheorghe vor avea loc în perioada 24 aprilie – 3 mai

Odată cu concluziile ediţiei din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe, organizatorii celei mai mari sărbători a oraşului au anunţat şi perioada de desfăşurare a evenimentului de anul viitor: 24 aprilie – 3 mai 2020.

Într-o conferinţă de presă care a avut loc luni dimineaţă, primarul Antal Árpád a declarat că „suntem foarte departe de a spune că a fost un eveniment perfect, dar în fiecare an încercăm să corectăm greșelile pe care le-am făcut în anii precedenți”.

„Scopul nostru este să creştem calitatea evenimentului de la an la an, pentru că este un eveniment important în viaţa oraşului nostru. Eu cred că majoritatea cetățenilor apreciază că acest eveniment a fost mai bun decât în anii precedenți. Sunt câteva lucruri care trebuiesc corectate pentru viitor. În fiecare an facem o evaluare cu plusuri și minusuri și în funcție de aceste evaluări încercăm să corectăm greșelile pe care an de an le facem involuntar”, a spus primarul Antal Árpád.

Una dintre primele concluzii după concertele care au avut loc în acest an în Piaţa Centrală este că spaţiul s-a dovedit neîncăpător mai ales în serile de sâmbătă şi duminică, astfel că anul viitor Scena Principală va fi mutată un pic mai în spate pentru ca locuitorii să aibă acces în zonă într-un număr mai mare.

Doar reacţii pozitive despre Scena Comunităţii

Conform organizatorilor, anul acesta au fost doar reacţii pozitive în ceea ce priveşte Scena Comunităţii din Parcul Memorial ’56, în curtea Liceului de Arte.

„Practic, am corectat acele greșeli care au fost anul trecut și corectând acele greșeli, acea scenă a devenit ceea ce am dorit noi noi să fie”, a spus primarul Antal Árpád.

De asemenea, Piața Sfântul Gheorghe și evenimentele din această locaţie au adus un plus pentru ediţia din acest an. Oamenii care au venit în SzimPlatz, comercianţii de street food şi bere artizanală, s-au declarat mulţumiţi și au plecat din oraș cu experienţe pozitive.

„În același timp trebuie să spun faptul că acel compromis pe care l-am făcut pe ultima sută de metri nu a fost un plus pentru Piață și cred că aici va trebui să regândim acest lucru. Au fost multe discuții despre formațiile de muzică populară. Cred că acest tip de eveniment și această ofertă care a existat în Piața Sfântul Gheorghe este puțin compatibilă cu acest gen de muzică și de aceea va trebui să găsim soluții pentru a rezolva această problemă anul viitor. Dar suntem deschiși și vrem să rezolvăm și această problemă sens pozitiv”, a mai spus primarul Antal Árpád.

În ceea ce priveşte evenimentele din Săptămâna Culturală, organizatorii spun că biletele la multe spectacole s-au vândut foarte repede, ceea ce înseamnă că anul viitor se va încerca organizarea în așa fel încât anumite evenimente să aibă loc de mai multe ori, pentru a acoperi întreaga cerere din partea locuitorilor.

Mulţumiri pentru locuitorii din centrul oraşului şi echipa de organizare

Primarul Antal Árpád a mai anunţat că anul viitor Zilele Sfântu Gheorghe vor avea loc în perioada 24 aprilie – 3 mai, şi a mai ţinut să le mulțumească în primul rând cetățenilor care locuiesc în centrul orașului, pentru care acest eveniment înseamnă foarte mult disconfort.

„Le mulțumesc că ne-au acceptat și ne-au tolerat și anul acesta. Mulţumesc organizatorilor, celor care au muncit foarte mult și evident cei care muncesc mai și greșesc și îi rog pe cei care caută întotdeauna greșelile să le facă dar să le facă un mod civilizat și constructiv pentru că acești oameni au muncit pur și simplu 20 de ore pe zi, foarte mulți voluntari și sunt foarte mândru că am o echipă care poate să organizeze un asemenea eveniment în municipiul Sfântu Gheorghe”, a mai declarat primarul Antal Árpád.

Ediţie fără incidente majore

Din punct de vedere organizatoric, Zilele Sfântu Gheorghe ediția a 28-a s-a derulat fără incidente majore și conform celor planificate.

„Evident sunt câteva probleme, neajunsuri care vor fi corectate pentru ediția viitoare pentru că întotdeauna peste o parcursul evenimentului cu colegii mei ne-am plimbat peste tot am verificat locațiile și ne-am notat niște sugestii de îmbunătățire”, a spus si coordonatoarea programelor de la Zilele Sfântu Gheorghe, Knop Ildikó.

Cifrele ediţiei din acest an

Un bilanţ în cifre al ediţiei din acest an ne arată că la Concursul de Alergare „Gáll Lajos” au luat parte 307 concurenţi, iar în Săptămâna Culturală s-au vândut 4.447 de bilete, în valoare totală de 116.740 de lei.

Despre concertele din Piaţa Centrală, organizatorii nu vor să intre într-un „război al cifrelor”, astfel că s-au rezumat să spună că atât sâmbătă, la Ricchi e Poveri şi Holograf, cât şi duminică, la Tarja Turunen şi artificii, în faţa Scenei Principale au fost peste 10-15 mii de oameni.

În ceea ce priveşte deşeurile adunate în cele 4 zile de festival, acestea au fost colectate de TEGA în 304 pubele amplasate în toate locaţiile de evenimente, la finalul Zilelor fiind colectate peste 350 de metri cubi de deşeuri.

(Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe • Biroul Imagine)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.