LIFESTYLE 22 septembrie 2013

Dormi ziua? Rişti să te îmbolnăveşti

de Covasna Media | 432 vizualizări

Dacă îţi place să tragi un pui de somn în unele după-amieze, trebuie să ştii că acest obicei te poate predispune unei boli grave.

Somnul de scurtă durată este bun pentru a-ţi odihni creierul şi a reveni la activitatea ta cu mai multă energie. Totuşi, cercetătorii spun că acest obicei te poate predispune la diabet de tipul 2, scrie news.com.au, citat de ziare.com.

Probleme cu tensiunea arterială, colesterolul şi glicemia 

Cercetătorii chinezi au studiat 27.009 persoane cu vârsta de cel puţin 45 de ani care au acest obicei.

Dintre aceste persoane, 40% au avut hipertensiune arterială, iar 33% dintre persoanele care nu prezentau probleme cu hipertensiunea nu aveau obiceiul de a dormi în scurte reprize.

Oamenii cărora le place să tragă un pui de somn au prezentat şi colesterolul mărit (24%), faţă de 19% dintre cei care nu au acest obicei.

Aceste descoperiri făcute de specialiştii de la o universitate tehnică din Huazhong, China, reprezintă o noutate faţă de cele din trecut.

Experţii afirmă că persoanele care au obiceiul de a dormi mai puţin de jumătate de oră sau care nu dorm deloc în scurte reprize în timpul zilei au un risc mai mic de a face diabet.

Oamenii care dorm în timpul zilei au şi un nivel mai mare al glicemiei, spun cercetătorii chinezi. Acest lucru este determinat şi de faptul că ei fac puţin sport, iar organele au mai mult de suferit.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.