LIFESTYLE 16 martie 2016

Doi acizi din bere ar putea ajuta la tratarea cancerului

de Covasna Media | 815 vizualizări

Acizii se numesc humolon şi lupulon, sunt conţinuţi în hamei, şi rezultă ca urmare a fabricării berii. Cercetătorii americani speră să poată izola acizii sau să-i producă în laborator şi să-i folosească la uciderea celulelor canceroase.

Un nou studiu aduce în discuţie puterea unor acizi conţinuţi în bere în tratarea cancerului. Este vorba despre rezultatul muncii unor cercetători de la Universitatea Idaho – SUA, care au ajuns la concluzia că doi compuşi chimici conţinuţi în hameiul din care se prepară berea - humolonul şi lupulonul – ar putea contribui la uciderea celulelor canceroase, notează adevarul.ro.

Tratamentul nu ar consta în creşterea nemăsurată a consumului de bere aşa cum ar putea crede unii. „Evident nu credem că berea trebuie să fie folosită ca medicament”, a declarat Kristopher Waynant, unul dintre cercetătorii aflaţi la originea studiului.

Specialiştii speră să izoleze cei doi acizi sau să îi fabrice în laborator, până acum reuşindu-se doar sintetizarea unui tip de humolon. Potrivit directmatin.fr. cercetătorii apreciază că acizii menţionaţi mai sus blochează bolile inflamatorii şi răspândirea infecţiilor.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.