LIFESTYLE 18 iulie 2019

DJ-ii covăsneni la Electric Castle

de Daniela Luca | 2418 vizualizări

Ce artiști din județ vor mixa la a șaptea ediție a festivalului 

Faptul că în județul nostru există profesioniști apreciați în mai toate domeniile este de necontestat. Nici la capitolul muzicii electronice nu am rămas în urmă, iar acest lucru ni-l demonstrează trei dintre DJ-ii locali care la sfârșitul acestei săptămâni vor umple de energie domeniul din Bonțida. Beast, Dubgrade și Grid sunt DJ-ii covăsneni care le vor spune o poveste prin mix-urile lor celor prezenți la Electric Castle. 

Numele lui Dubgrade, sau Gergely János, DJ-ul din Târgu Secuiesc, a ajuns anul acesta pe lista de artiști de pe cea mai mare scenă techno a festivalului. Acum câțiva ani, tânărul nici nu visa să fie chemat la un eveniment de asemenea amploare. 

„E un lucru destul de mare în cariera de DJ și desigur îmi dă motivație. Presupun că am fost chemat din cauza petrecerilor internaționale pe care le-am avut recent în Amsterdam, Zurich, unde am pus muzică în cluburi legendare. Sunt convins că și acest festival m-a ajutat foarte mult să cresc. Nici nu gândeam că o sa ajung eu acolo cândva. Simt că pe parcursul anilor am evoluat acolo pe scene”, ne-a spus Dubgrade, DJ-iul care va mixa vineri pe scena Dance Garden. 

Pentru Daniel Ardeleanu, sau cel cunoscut ca Grid, DJ-iul care a ales să meargă pe drumul muzicii electronice încă din 2007, Electric Castle este o dovadă a faptului că este apreciat pentru ceea ce face. El este nelipsit de pe lista de artiști pentru al șaselea an consecutiv. La această ediție, artistul va mixa pe scena Hangar, sâmbătă, în a treia zi de festival. 

„La acest festival e cel mai divers public cu care te poți întâlni ca DJ. Acesta este un lucru bun pentru că un festival e singurul loc unde lumea se distrează orice ar fi. La Electric mereu iese petrecere, indiferent de vreme, indiferent de timpul zilei. Sunt bucuros și norocos că am ajuns din nou acolo. Sunt o grămadă de DJ în Romania. Organizatorii ar putea alege pe oricine altcineva, dar m-au ales pe mine. E o oportunitate extraordinară pentru oricine”, a precizat Daniel Ardeleanu, originar din Sfântu Gheorghe.

Într-o lume în care aproape toți au acces doar la o muzică comercială, ar fi păcat ca piesele necomerciale, dar valoroase să nu ajungă la public, spune Ákos Páll Gecse sau cel cunoscut ca Beast. Din dorința de a transmite o anumită stare de spirit, plăcerea DJ-iului din reședința de județ este să mixeze pe timp de zi. 

„Am mai fost de câteva ori la acest festival și de fiecare dată pe timpul zilei. Cred că îmi place mai mult să mixez pe timpul zilei la un festival mare pentru că am o libertate mai mare în selectarea pieselor. Nu vreau neapărat ca oamenii să danseze, ci să le ofer o experiență unică. Dacă se simt bine, îi văd cu zâmbetul pe buze și pot să le ofer o călătorie muzicală mai deosebită și mai personală, de care își vor aminti, sunt mulțumit. Ca DJ, mă simt responsabil. Cred că în ziua de azi e mult mai important să fii un adevărat „selector”, să deschizi mentalitatea și să ai efect pozitiv asupra gustul muzical (și nu numai) al oamenilor”, ne-a împărtășit Ákos Páll Gecse. Covăsneanul va fi prezent vineri pe scena Hideout. 

Există cu siguranță și alți artiști talentați în județ care nu au ajuns încă la un festival mai mare. Cei care visează să mixeze pentru un public mai numeros, cum ar fi cel de la Electric Castle, trebuie să fie ambițioși, spun cei care au puțin mai multă experiență. 

„Cred că cel mai important ar fi să se țină de treabă și să  încerce DJ contest-ul pe care cei de la Electric îl fac în fiecare an. Faci un mix și se aleg câțiva câștigători. Deși e mai greu, dar există șanse dacă ești original și ieși în evidență”, a mai spus Daniel Ardeleanu. 

Festivalul Electric Castle găzduit de castelul din Bonțida, judeţul Cluj, are loc în acest an în perioada 17-21 iulie. 

Sursă foto: electriccastle.ro. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.