LIFESTYLE 18 iunie 2014

Dinţii care se repară singuri

de Covasna Media | 605 vizualizări

Tehnică nouă de tratare fără durere a cariilor

Cercetătorii britanici de la King's College au pus la punct o tehnică novatoare pentru a trata cariile dentare, fără durere.

Acest tratament ce vizează repararea dintelui afectat, într-un mod natural, fără durere şi definitiv, ar urma să fie disponibil în cabinetele medicilor de specialitate în aproximativ trei ani.

„Când reparăm un dinte fisurat, introducând o plombă, aceasta declanşează un ciclu de forare şi umplere a cavităţii dentare, fiecare reparaţie fiind de fapt provizorie”, explică profesorul Nigel Pitts, de la King's College, potrivit L'express.

Noua tehnică nu presupune nici forare, nici cimentare. Constă în stimularea recalcifierii naturale a dintelui. Procesul de refacere parcurge doi timpi. Mai întâi se pregăteşte smalţul deteriorat, apoi se recurge la introducerea cu ajutorul unui curent electric slab a unui flux de minerale (calciu şi potasiu) în zona cariată. Această metodă măreşte circulaţia naturală a calciului şi a fosfaţilor în interiorul dintelui.

În opinia profesorului Nigel Pitts, tratamentul este nedureros şi nu este mai scump decât cele actuale. Aceeaşi tehnică ar putea fi folosită pentru albirea dinţilor.

Totuşi, pentru a beneficia de noua metodă stomatologică, pacienţii vor mai avea de aşteptat, întrucât se estimează că aceasta nu va deveni funcţională mai devreme de trei ani.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.