LIFESTYLE 28 august 2014

Dieta bunei dispoziţii

de Covasna Media | 323 vizualizări

Când eşti nervoasă, prost dispusă, neliniştită sau simţi că nu te poţi concentra, e timpul pentru o schimbare: odihneşte-te mai mult şi adoptă o dietă care să-ţi impulsioneze spiritul şi mintea.

Dacă te simţi stresată consumă: iaurt şi migdale

Împreună, aceste alimente aduc organismului lizine şi arginina, doi aminoacizi care sunt de ajutor în stările tensionate. Tonul, puiul, seminţele de dovleac, alunele, ricotta sunt şi ele sursele acestor aminoacizi şi te ajută să reduci stresul.

Dacă eşti nervoasă consumă: banane

Acest fruct este o sursă de trifosfan, un aminoacid care este convertit în creier în serotonină, ce aduce, la rândul ei, starea de bine în organism. Amestecând banana cu un pahar de lapte, vei aduce organismului calciu şi magneziu, adică alte elemente care contribuie la diminuarea stării de nervozitate, dar şi la reducerea simptomelor premenstruale.

Dacă ai probleme de memorie sau concentrare consumă: ouă

Aminoacizii din ou activează celulele creierului, care trimite semnale electrice centrului responsabil cu memoria şi astfel această este activată.

Dacă te simţi neliniştită consumă: ceai de lavandă

Lavanda calmează sistemul nervos şi te ajută să ai un somn bun. Dar, pentru a obţine aceste beneficii, este necesar să bei o cană cu ceai în fiecare seară, timp de o săptămână, preparat dintr-o linguriţă cu plantă la o cană cu apă.

Dacă eşti apatică consumă: salată de spanac

Frunzele proaspete de spanac conţin vitamina B6, cea care stimulează producerea de serotonină. Sunt şi o excelentă sursa de folaţi, care sunt strânşi legaţi de apărarea contra depresiei. 100 g de spanac pe zi aduc o cantitate suficientă de folaţi pentru a-ţi procura starea de bine.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.