LIFESTYLE 25 septembrie 2019

Despre vechi și nou, într-un concurs foto pentru tineri

de Covasna Media | 1556 vizualizări

Cadrele pot fi trimise până la sfârșitul lunii septembrie 

Asociația „Turul Madár” organizează un concurs foto dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani. Aceștia trebuie să trimită până pe 30 septembrie câteva cadre care să prezinte într-un mod inedit istoria zonei, moștenirea culturală sau monumentele istorice astfel încât să surprindă contrastul între vechi și nou. Autorii fotografiilor care vor obține cele mai multe voturi vor fi premiați. 

Tinerii covăsneni cu afinități artistice care au între 16 și 26 de ani sunt provocați de Asociația „Turul Madár” să își prezinte viziunea proprie asupra trecutului și prezentului, oglindit în patrimoniul cultural din Sfântu Gheorghe, dar și din împrejurimi. Perspectiva lor trebuie să se regăsească în câteva cadre. 

„Anul trecut a fost un concurs pentru tineri sub numele «Ars Poetica» și după aceea am regândit puțin conceptul și am propus să facem un nou concurs în acest an despre patrimoniul cultural, dar văzut din perspectiva tinerilor, despre cum văd ei acum monumentele istorice, clădirile. Pozele pot fi făcute atât la Sfântu Gheorghe, cât și în alte localități din județ. Încă sunt deschise înscrierile. Anul trecut  11 tineri au trimis poze, iar anul acesta sperăm să avem o participare mai mare. Cred că va fi un concurs foarte reușit care va fi urmat de un workshop fotografic unde concurenții, dar și cei care nu s-au înscris să își îmbunătățească calitățile fotografice”, a specificat preşedintele Asociaţiei „Turul Madár”, Furus Levente.

Conform acestuia, fotografiile pot fi făcute cu aparatul foto sau cu mobilul, acestea fiind două categorii diferite în cadrul concursului. De asemenea, tinerii pot aplica pentru cele cinci categorii speciale: creativ, clasic, abstract, artistic sau dinamic.

„Pozele trebuie să depășească 5 megapixeli, să prezinte minime urme de editare, să fie trimise cu specificațiile aparat foto sau mobil, să fie denumite și să conțină numele și datele de contact ale expeditorului”, precizează organizatorii. 

Fotografiile pot fi trimise pe adresa de mail turuloffice@gmail.com până pe 30 septembrie. Acestea vor fi evaluate de un juriu, dar vor fi supuse votului și pe pagina de Facebook a Asociației în perioada 1-15 octombrie. 

Cele mai bune poze vor fi expuse în centrul orașului Sfântu Gheorghe, iar premiile vor consta în vouchere care vor avea o valoare între 100 și 500 de lei. Tot în cadrul concursului, în luna noiembrie, va avea loc și un workshop foto-video. 

Concursul este Finanțat de Fondul Cultural Național și este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Covasna și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.