LIFESTYLE 5 martie 2015

Descoperire nouă despre gripă: ne îmbolnăvim mai rar decât ne închipuim

de Covasna Media | 317 vizualizări

Adulţii se îmbolnăvesc de gripă o dată la cinci ani, după cum au observat oamenii de ştiinţă, în urma unui studiu realizat în China.

Chiar dacă mulţi oameni se simt bolnavi mult mai des, cercetătorii susţin că este vorba despre alte infecţii asemănătoare cu gripa, arată BBC.

Oamenii de ştiinţă au testat probe de sânge de la 151 de voluntari cu vârste cuprinse între şapte şi 81 de ani. În urma testelor, s-a descoperit că minorii, mai exact copiii, se îmbolnăvesc o singură dată pe an şi că pe măsură ce se înaintează în vârstă oamenii fac gripă mai rar. Potrivit studiului, după vârsta de 30 de ani, gripa apare cam de două ori la un deceniu, scrie ziare.com.

Astfel, în cazul adulţilor s-a des­coperit că infecţiile gripale sunt mult mai puţin comune decât cred oamenii, iar în copilărie şi adolescenţă sunt mai întâlnite pentru că tinerii şi copiii intră în contact cu mai multe persoane.

Cercetătorii precizează că atât gripa, cât şi răceala sunt cauzate de virusuri şi că pot fi confundate între ele. Ambele pot provoca tempera­tură, durere în gât, tuse şi strănut, care duce virusul de la o persoană la alta.

În aceste condiţii, mulţi oameni le pot confunda. Răceala are, de obicei, simptome moderate, afectând nasul şi gâtul, în timp ce gripa este o afecţiune mai gravă, cei afectaţi ajungând să fie ţintuiţi în pat. Simptomele gripei mai includ dureri de cap, dureri musculare, nas înfundat sau puternice secreţii nazale.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.