LIFESTYLE 6 octombrie 2014

De sezon! Scorţişoara te protejează de boli

de Covasna Media | 335 vizualizări

Toamna a venit, iar virozele încep să îşi facă simţită prezenţa. Aşadar, avem nevoie de o imunitate puternică şi de soluţii naturale.

Unul dintre cele mai populare condimente, un remediu eficient împotriva frigului este scorţişoara. Cunoscătorii au folosit-o dintotdeauna că remediu împotriva vremii reci. Potrivit observator.tv, ea tratează extremităţile reci, crampele musculare, durerile cauzate de răceală sau gripă, durerile reumatice, indigestia, lipsa poftei de mâncare.

Condimentul nu are contraindicaţii şi poate fi adăugat în orice fel de ceai şi are proprietatea de a răspândi în tot corpul o puternică senzaţie de căldură.

Desigur, în combinaţie cu o linguriţă de miere face adevărate minuni! Acest remediu natural s-a dovedit a avea un efect benefic asupra întregului organism, făcându-l mai puternic şi mai rezistent la boli.

Pentru rezultate optime, amestecaţi scorţişoară cu ghimbir pentru a obţine un ceai aromat, însă deosebit de puternic împotriva afecţiunilor respiratorii. De asemenea, o cană de ceai cu scorţişoară calmează articulaţiile inflamate, ameliorează durerile de burtă şi previne balonarea.

Scorţişoara are un conţinut ridicat de antioxidanţi, iar uleiul de scorţişoară este antibacterial şi antifungicid. Este şi o sursă importantă de magneziu, fibre, fier şi calciu.

Datorită proprietă­ţilor sale curative, este folosită ca remediu pentru reducerea zahărului din sânge, colesterol, digestie, dia­ree, răceală şi gripă, artrită, me­morie, du­reri de dinţi, respiraţie urât mirosi­toare, du­reri de cap şi migrene.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.