LIFESTYLE 18 martie 2015

De ce ne e somn după ce mâncăm cartofi prăjiţi

de Covasna Media | 432 vizualizări

Aţi observat că alimentele bogate în grăsimi, cum sunt hambur­gerii, aripioarele picante, cartofii prăjiţi şi alte preparate de tip fast-food ne creează o senzaţie de oboseală după masă? Acest fapt este confirmat de cele mai recente studii ştiinţifice.

Cercetătorii americani au găsit o legătură între consumul de alimente grase şi apariţia stării de somnolenţă în timpul zilei, scrie adevarul.ro.

Ultimele cercetări în acest sens, ale căror rezultate au fost publicate în jurnalul „SLEEP“, sugerează că dacă vei consuma o cantitate mare de grăsimi te vei confrunta aproape imediat după masă cu o stare accentuată de somnolenţă.

Tot din studiu a reieşit că persoana care consumă alimente bogate în carbohidraţi se va bucura de o vigilenţă crescută şi de o dispozi­ţie mai bună.

„Starea de somnolenţă apărută în timpul zilei şi oboseala sunt efecte foarte răspândite în lumea modernă, iar frecvenţa apariţiei acestora este în continuă creştere“, precizează coordonatorul studiului Alexandros Vgontzas, specialist la Colegiul de Medicină din Statul Pennsylvania (SUA).

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.