LIFESTYLE 2 septembrie 2014

De ce e mai bun săpunul solid față de cel lichid

de Covasna Media | 853 vizualizări

Ne place să ne răsfățăm pielea cu cele mai bune loțiuni, creme și săpunuri. Deși mulţi dintre noi folosim săpun lichid, specialiștii spun că cel solid este mai bun. Iată de ce!

Bun pentru pielea foarte grasă

Unele tipuri de săpunuri solide usucă pielea, dar acestea sunt indicate persoanelor care au pielea grasă. Ingredientele care se găsesc în compoziția săpunurilor te pot ajuta să scapi de uleiurile de pe corp, lăsându-ți pielea fină. Există, totodată, și săpunuri indicate pentru alte tipuri de piele. De aceea, este important să discuți cu medicul dermatolog și să afli care sunt cele potrivite pentru tine.

Nu transferă bacteriile

Specialiștii spun că bacteriile care se găsesc pe săpun, de cele mai multe ori, nu sunt transferate pe corp. Pentru a te asigura, clătește-l puțin cu apă înainte de a-l folosi și ai grijă ca fiecare persoană din locuință să aibă propriul lui săpun.

Conține glicerină

Cele mai multe săpunuri solide conțin glicerină. Acest ingredient s-a dovedit a fi foarte bun pentru anumite afecțiuni ale pielii, cum sunt eczemele. Totodată, aceasta nu se prea găsește în săpunurile lichide. Prin urmare, dacă ai nevoie de glicerină pentru a-ți controla pro­ble­mele pielii, săpunul solid este cel mai indicat. Discută cu medicul dermatolog înainte de a lua orice decizie.

Nu au parfum

Multe săpunuri solide nu conțin parfum și arome. Pentru persoanele cu piele sensibilă utilizarea unui săpun solid poate fi foarte util în controlarea mân­cărimii, roșeței și arsurilor de la nivelul pielii, mai ales, că, de regu­lă, săpunurile lichid conțin parfum și numeroase arome.

Costă mai puțin

Când folosești săpun solid știi exact cât de mult trebuie să-l folosești pentru a te asigura că te-ai curățat. Spre deosebire de cel solid, săpunul lichid se consumă mult mai repede, pentru că, de multe ori, torni o cantitate mai mare de săpun decât ai tu nevoie. Dacă vrei să economisești bani, cumpără săpun solid.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.