LIFESTYLE 18 iunie 2014

Cum stingi focul de pe limbă. 6 soluţii rapide pentru a scăpa de gustul iute

de Covasna Media | 1492 vizualizări

Eşti fan mâncare condimentată? Îţi plac sosurile cu ardei iute sau aripioarele picante? Atunci ai simţit nu o dată senzaţia de arsură pe limba sau în gură. Remendiul nu stă într-un pahar cu apă rece.

Foodstory.ro îţi prezintă ce trebuie să faci:

  1. Bea un pahar cu lapte sau iaurt. Cu cât e mai gras, cu atât mai bine. Nu degeaba mâncărurile mexicane sau indiene, recunoscute pentru con­ţinutul mare de con­dimente, vin însoţite şi de una din aceste băuturi în mod tradiţional. Principala proteină din lapte, caseina, va ataca capsaicina, cea care dă gustul iute din ardei, de exemplu.
  2. Consumă alimente cu amidon (pâine, orez, catofi). Amidonul va crea o barieră la nivelul cavităţii bucale care va opri iuţeala şi va stinge şi din usturimea pe care o simţi.
  3. O linguriţă de zahăr va face minuni. Nu îl înghiţi din prima. Ţine-l pe limba 20-30 de secunde pentru că astfel va absorbi resturile de condimentele rămase în gură.
  4. Din aceeaşi categorie a remediilor dulci îţi indicăm o linguriţă de miere pusă pe limbă. Aceasta va avea efect calmant şi antiiflamator.
  5. Mănâncă o felie de pâine unsă cu unt de arahide. Acesta este bogat în gră­simi care vor crea o peli­culă protectoare pe limbă şi în gură, astfel încât să reducă sezaţia de usturime.
  6. Mănâncă un avocado sau o banană. Textura cremoasă şi gustul lor te vor ajuta să scapi de senzaţia de arsură de pe limbă.
Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.