LIFESTYLE 10 septembrie 2015

Cum îţi afectează telefonul coloana vertebrală

de Covasna Media | 369 vizualizări

Ştiai că greutatea normală a capului unui adult este de aproximativ 5 kg, însă în momentul în care acesta este aplecat spre înainte (poziţia clasică pe care o menţinem atunci când scriem un SMS sau citim ultimele ştiri de pe Facebook pe mobil), greutatea exercitată asupra coloanei se situează între 15 şi 25 de kg, în funcţie de unghiul în care stă gâtul?

Un studiu publicat de dr. Ken Hansraj, un chirurg specializat în operaţiile coloanei vertebrale din cadrul unui centru de profil din New York, avertizează că am putea asista la o explozie a problemelor coloanei vertebrale în rândul tinerilor, şi nu numai, motivul principal fiind presiunea excesivă exercitată asupra acesteia atunci când stăm aplecaţi spre ecranul telefonului.

Practic, la un unghi de aplecare de 60 de grade, greutatea capului, resimţită de coloană, este de circa 25 de kg. În timp, acest stres anormal poate duce la inflamarea muşchilor din jurul gâtului, durere şi chiar la hernie de disc şi afectarea nervilor, scrie sanatate.bzi.ro.

Ce putem face pentru a evita această problemă? Primul pas ar fi păstrarea capului într-o poziţie cât mai apropiată de cea normală (cât mai puţin aplecată) atunci când urmărim ecranul mobilului sau al tabletei. Trebuie să fim atenţi la postură şi să apelăm la exerciţii care relaxează muşchii gâtului.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.