LIFESTYLE 18 decembrie 2018

Covăsnenii, provocați la un concurs inedit de cultură generală

de Covasna Media | 1418 vizualizări

Cea mai bună echipă va fi premiată

Localul Szimpla din Sfântu Gheorghe organizează o nouă seară Quiz. A doua ediție în limba română a concursului de cultură generală va avea loc marți, 18 decembrie, începând cu ora 20:00. Concurenții vor fi grupați pe echipe formate din 3 persoane. În cadrul concursului participanții își pun la încercare cunoștințele de cultură generală, iar cei mai buni pleacă acasă cu un premiu. Evenimentul este, de asemenea, un prilej bun de a diversifica întâlnirile cu gașca.

„A ști sau a nu ști, asta-i întrebarea! Vino cu prietenii, formați în echipe de câte trei persoane, și participați la o seară de quiz, unde atmosfera plăcută este garantată! Moderatorul este Ciprian Anton, el fiind responsabil și pentru întrebările „ușoare”. Echipa câștigătoare vă primi ca și premiu un pachet format din produse Szimpla! Vă așteptăm cu drag!”, transmit organizatorii.

Testul constă într-un set de 25 de întrebări din diverse domenii. Subiectele variază de la geografie, sport, actualități, filme și muzică. Jocul este unul interactiv. Pe de-o parte, este un bun prilej de distracție cu prietenii, iar pe de altă parte este o competiție cu toate celelalte echipe.

„Atunci când am fost invitat să particip în calitate de moderator la prima ediția a concursului quiz, m-am simțit absolut onorat pentru că sunt amator de concursuri care ne pun cunoștințele de cultură generală la încercare. Mă întorc cu mare plăcere în aceeași postură de moderator și la cea de a doua ediție de quiz în limba română și m-aș bucura ca de această dată să avem un număr și mai mare de participanți. Am fost surprins să văd că la prima ediție în limba română au participat mai mulți concurenți vorbitori de limba maghiară, dar cu toate acestea, au răspuns la întrebări foarte serios, am râs și am explicat foarte haios despre proveniența anumitor cuvinte din folclorul românesc. Cine are carte, are Quiz!”, ne-a declarat moderatorul evenimentului, Ciprian Anton.

Ideea concursului îi aparține profesorului de istorie Lőrinczi Dénes, care este și moderatorului edițiilor în limba maghiară.

„Am fost student 5 ani în Cluj Napoca și în Budapesta. Am observat că sunt niște pub-uri în orașele amintite unde tinerii nu numai beau alcool, ci fac și ceva interesant, adică joacă quiz. Acest concurs ne oferă ceva, oamenii pot să-şi testeze cunoștințele generale și să vadă cam ce nivel de cunoaştere au despre lumea înconjurătoare. În august m-am întâlnit cu Kinga și i-am zis de ideea aceasta. Am decis să facem o probă, o seara de quiz și să vedem ce știu oamenii. În prima seară au venit 9 echipe a câte 3 jucători. Din fericire, oamenii au reacționat foarte pozitiv, iar astfel, odată la 2 săptămâni încercăm să organizăm o seară de quiz la Szimpla Pub”, ne-a spus Lőrinczi Dénes

A cincea ediție de quiz în limba maghiară va avea loc joi, 27 decembrie, începând cu ora 20:00. Aceasta va fi o ediție specială de sărbători.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.