LIFESTYLE 17 noiembrie 2014

Consumul de pește protejează împotriva pierderii auzului provocată de îmbătrânire

de Agerpres | 388 vizualizări

Consumul regulat de pește protejează împotriva pierderii auzului provocate de îmbătrânire - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Brigham and Women's Hospital din Boston și menționat de passionsante.be.

Studiul s-a ocupat de femei, dar nu există niciun motiv pentru care rezultatele să nu se aplice și bărbaților. Cercetarea a durat circa 20 de ani și a cuprins 65.000 de participante. Obiceiurile lor alimentare au fost puse în relație cu cazuri de pierdere naturală a auzului (fără cauza traumatice), fenomen extrem de frecvent, asociat cu înaintarea în vârstă.

Unul din rezultatele cele mai relevante arată că femeile care mănâncă de cel puțin două ori pe săptămână pește — indiferent de care — prezintă un risc cu 20% mai mic să li se altereze auzul față de cele care consumă rar sau deloc.

Consumul regulat de pește permite prevenirea — într-o oarecare măsură — a tulburărilor auditive legate de îmbătrânire și, în orice caz, întârzierea declanșării sau atenuarea amplorii fenomenului, apreciază cercetătorii. Ei adaugă că și crustaceele joacă același rol.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.