LIFESTYLE 22 noiembrie 2017

Colecție de bijuterii 3D, vedeta Săptămânii Designului de la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 970 vizualizări

O colecţie de bijuterii 3D, realizate manual de tânăra designer Török Réka din Gheorgheni, este vedeta manifestării Săptămâna designului de la Sfântu Gheorghe.

Bijuteriile ei, cu o geometrie perfectă, inspirând, deopotrivă, fermitate, eleganţă şi rafinament, sunt masive şi nu pot fi purtate de oricine, după cum spune însăşi creatoarea.

„Nu oricine poate să poarte lucrurile astea. Bijuteriile mele sunt pentru femei puternice, cu personalitate”, a declarat, pentru AGERPRES, Török Réka, care lucrează în prezent la un teatru din oraşul Gheorgheni.

Aceasta afirmă că bijuteriile sale, create manual, sunt mai puţin apreciate în ţară, unde oamenii sunt mai conservatori, însă se bucură de succes în străinătate, îndeosebi în Ungaria.

În cadrul expoziţiei organizate cu prilejul Săptămânii designului, al cărei vernisaj a avut loc luni seară la Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe, Török Réka a optat pentru un mod inedit de a-şi prezenta colierele şi mai ales cerceii - pe craniile unor căprioare şi alte animale sălbatice.

„Reka a studiat la Cluj, a trăit o vreme la Budapesta şi Londra şi acum s-a întors acasă, la Gheorgheni, unde face scenografie şi costume de teatru. Este creator de modă şi eu cred că are un limbaj plastic foarte, foarte special şi foarte sofisticat (...) Ideile ei, triunghiurile, felul în care foloseşte materialele este foarte marcant. Eu o urmăresc ca artist de ani de zile şi a fost prezentă la toate cele trei ediţii ale Săptămânii designului de la Sfântu Gheorghe (...) După cum se vede şi pe modelele din fotografii care poartă creaţiile ei, sunt femei fragile, dar în acelaşi timp cu personalitate. O femeie fără personalitate nu poate să poarte aşa ceva", a declarat Damokos Csaba, preşedintele filialei Covasna a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Săptămâna designului de la Sfântu Gheorghe va continua miercuri cu prezentarea unor aplicaţii pentru telefoanele mobile, iar joi cu o paradă a modei la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, în cadrul căreia vor fi prezentate creaţii semnate de designeri locali, unii consacraţi, alţii aflaţi la început de drum, inclusiv o colecţie pentru copii realizată de un studio din Târgu Secuiesc. Tot joi seară, în premieră în cadrul Săptămânii designului, va avea loc şi o prezentare de food design.

Manifestarea, organizată de asociaţia Focus Rectus şi Institutul Balassi, cu sprijinul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, al Consiliului Judeţean Covasna şi Fundaţiei Bethlen Gábor, se va încheia vineri cu o întâlnire a designerilor cu membrii clusterului lemnarilor din judeţul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.