LIFESTYLE 24 octombrie 2014

Ciocolata neagră, mai bună pentru vedere decât morcovul

de Covasna Media | 389 vizualizări

Datorită antioxidanților pe care îi conține, ciocolata neagră are o serie de beneficii asupra organismului. În urma unui studiu recent se arată că acest aliment îmbunătățește mai eficient vede­rea decât alte legume cu proprietăți asemănătoare, precum morcovul.

Acest lucru este posibil datorită flavonoizilor prezenți în boabele de cacao care îmbunătățesc circulația sanguină către cavitatea cerebrală, crescând astfel activitatea creierului și acuratețea percepției.

Rezultatele obţinute în urma unei cercetării efectuate în Anglia arată că  ingerarea unei doze ridicate de ciocolată neagră i-a ajutat pe participanți să vadă mai bine în situații de contrast slab, spre exemplu subtitrări de culoare galbenă pe un ecran alb.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că administrarea alimentului amărui înainte de teste a condus către o rată de succes mai mare cu 17%, în comparaţie cu rezultatele obținute după consumul de ciocolată albă.

Performanțele crescute obținute de subiecți la testele de vedere sunt un produs al circulației ameliorate a sângelui spre cap, implicit în retină.

Așadar, în ca­zul voluntarilor, ciocolata neagră a îmbunătățit simțul văzului și a crescut randamentul inte­lectual, permițându-le acestora să proceseze informațiile vizuale cu mai multă acuratețe.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.