Ciocolata neagră, mai bună pentru vedere decât morcovul
Datorită antioxidanților pe care îi conține, ciocolata neagră are o serie de beneficii asupra organismului. În urma unui studiu recent se arată că acest aliment îmbunătățește mai eficient vederea decât alte legume cu proprietăți asemănătoare, precum morcovul.
Acest lucru este posibil datorită flavonoizilor prezenți în boabele de cacao care îmbunătățesc circulația sanguină către cavitatea cerebrală, crescând astfel activitatea creierului și acuratețea percepției.
Rezultatele obţinute în urma unei cercetării efectuate în Anglia arată că ingerarea unei doze ridicate de ciocolată neagră i-a ajutat pe participanți să vadă mai bine în situații de contrast slab, spre exemplu subtitrări de culoare galbenă pe un ecran alb.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că administrarea alimentului amărui înainte de teste a condus către o rată de succes mai mare cu 17%, în comparaţie cu rezultatele obținute după consumul de ciocolată albă.
Performanțele crescute obținute de subiecți la testele de vedere sunt un produs al circulației ameliorate a sângelui spre cap, implicit în retină.
Așadar, în cazul voluntarilor, ciocolata neagră a îmbunătățit simțul văzului și a crescut randamentul intelectual, permițându-le acestora să proceseze informațiile vizuale cu mai multă acuratețe.