LIFESTYLE 13 mai 2015

Cine se uită mai des în oglindă: bărbaţii sau femeile?

de Covasna Media | 377 vizualizări

De obicei, femeile sunt considerate mai vanitoase decât bărbaţii, pentru că ar petrece mult timp uitându-se în oglindă. Un studiu recent demonstrează însă că realitatea este diferită de această idee preconcepută.

Site-ul de lifestyle Avaj a realizat un studiu la care au participat 1.000 de britanici şi care a vizat obiceiurile acestora referitor la îngrijirea corpului.

Cercetarea a demonstrat că bărbaţii se uită zilnic în oglindă de 23 de ori, în timp ce femeile fac acest lucru de doar 16 ori pe zi.

În cadrul studiului, bărbaţii au declarat că se uită în special la părţile corpului care li se par că arată mai bine, prin urmare se admiră în oglindă. În schimb, femeile se uită nu pentru a se admira, ci ca să se asigure că arată bine, că sunt aranjate.

Conform studiului, bărbaţii petrec zilnci aproximativ 10 minute admirându-se în oglindă şi 82% dintre voluntari au declarat că aspectul fizic este extrem de important pentru ei.

Bărbaţii sunt cel mai mulţumiţi de următoarele părţi ale corpului: braţe, picioare, zâmbet, ochi şi păr. O posibilă explicaţie pentru această tendinţă a bărbaţilor spre vanitate este noua modă care presupune o atentă îngrijire a bărbilor, dar şi moda selfie-urilor.

Studiul a demonstrat de asemenea că 67% dintre bărbaţi folosesc cel puţin 3 produse cosmetice, scrie adevarul.ro citând Daily Mail.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.